Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Τράπεζα της Αγγλίας

Τράπεζα της Αγγλίας Λονδίνο

Bank of England

Η “Μεγάλη Κυρία” της οδού Threadneedle , όπως αποκαλούν την Τράπεζα της Αγγλίας, αποτελεί την κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλοντας περισσότερους από 3 αιώνες τώρα, στην προώθηση της οικονομικής ευημερίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ιδρύθηκε το 1694 ως ιδιωτική, κρατικοποιήθηκε το 1946 και απέκτησε και πάλι την ανεξαρτησία της το 1997. Όλα αυτά τα χρόνια οι λειτουργίες και οι υπηρεσίες της έχουν διαφοροποιηθεί, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες της εποχής, και πλέον σήμερα, εκτός από την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, διαχειρίζεται το ξένο συνάλλαγμα και τα αποθέματα χρυσού της χώρας.

Στην ανατολική πλευρά της τράπεζας βρίσκεται το μουσείο της, που δημιουργήθηκε για να εξιστορήσει τα επιτεύγματα της ίσως πιο ιστορικής τράπεζας του κόσμου. Μέσα από μία θαυμάσια συλλογή που περιλαμβάνει βιβλία, έγγραφα, πίνακες ζωγραφικής, κέρματα, χαρτονομίσματα, αλλά και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό οι επισκέπτες με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας που παρέχεται, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για την ιστορία και το σημερινό ρόλο της Τράπεζας της Αγγλίας. Το μουσείο είναι καθημερινά ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

Πρόσβαση

Με το μετρό, στην στάση Bank.

Αφήστε στο σχολιό σας