Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο

Buckingham Palace

Το 1826, ο βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος ζήτησε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα John Nash να επεκτείνει το έως τότε γνωστό "Σπίτι του Μπάκιγχαμ". Τελικά, το αποτέλεσμα του μεγαλόπνοου έργου της επέκτασης ήταν η μετατροπή του το σε ένα επιβλητικό παλάτι.

 

Ο ίδιος ο βασιλιάς απεβίωσε πριν ολοκληρωθεί το έργο και έτσι η Βασίλισσα Βικτωρία ήταν η πρώτη που έμεινε στο παλάτι. Αυτή μετακόμισε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, στο νέο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Ιούλιο του 1837, τρεις εβδομάδες μετά την προσχώρησή της στο θρόνο.

 

Το παλάτι έχει περίπου 600 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων της αίθουσας του θρόνου, μιας αίθουσας χορού και της πινακοθήκης, ενώ διαθέτει μέχρι και πισίνα. Όταν ο  Βασιλιάς βρίσκεται εντός του παλατιού υψώνεται η σημαία "Royal Standard" που αντιπροσωπεύει τον βασιλιά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ όταν ο Βασιλιάς είναι απών, υψώνεται η "Union Flag", ή "Union Jack", που είναι η εθνική σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή συνδυάζει τους σταυρούς των τριών χωρών που ενώνονται κάτω από έναν Βασιλιά, τα βασίλεια της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας.

 

 Η Βασιλική Πινακοθήκη είναι επισκέψιμη και περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής φημισμένων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικά έργα από περιοχές του κόσμου που υπήρξαν Βρετανικές αποικίες. Ο επισκέπτης εισέρχεται και σε ένα τμήμα του ανακτόρου που ζει η βασιλική οικογένεια, έχοντας πρόσβαση σε εκθέσεις από τη βασιλική συλλογή που προέρχονται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

 

Καθημερινά στις 11 π.μ. γίνεται η αλλαγή της φρουράς που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Σίγουρα, υπάρχουν αρκετά δωμάτια που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχετε όμως υπόψιν σας, ότι κατά τους δύο καλοκαιρινούς μήνες που η βασιλική οικογένεια απουσιάζει και μπορείτε να επισκεφτείτε μεγαλύτερο μέρος των ανακτόρων.

 

Πρόσβαση

Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο St Jame's park (γραμμές Circle και District).

εικόνα του χρήστη themis

themis

Εδώ θα γίνει ο περιβόητος γάμος;

08/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Όχι, όμως από εδώ θα ξεκινήσει η βασιλική οικογένεια για το Αβαείο του Ουεστμίνστερ, όπου θα γίνει ο γάμος.

08/12/2021

Απάντηση

Chichipopo

Μετά το γάμο θα πάνε οι νεόνυμφοι στο παλάτι για να χαιρετήσουν τον κόσμο από το μπαλκόνι όπως έγινε και με τον Κάρολο και την Λαίδη Ντι!

08/12/2021

Απάντηση

el_astuto

Δυο χρόνια πέρασαν σχεδόν και ακόμα εμπορεύονται τον πριγκιπικό γάμο οι αλεπούδες οι Βρετανοί! Παντού σουβενίρ... απορώ ποιος τα αγοράζει!

08/12/2021

Απάντηση

Triplover

Εξωτερικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για κάνα δύο μήνες τον χρόνο. Κάλο θα ήταν να συνδυαστεί η επίσκεψή με την αλλαγή της φρουράς που γίνεται κατά τις 11 με 11:30

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας