Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου

Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου Λονδίνο

Trafalgar Square & Admiral's Gate

Η Πλατεία Τραφάλγκαρ είναι η μεγαλύτερη πλατεία του Λονδίνου και σημείο συνάντησης από τα χρόνια του μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

 

Το όνομα της πλατείας ήταν Τσάρινγκ Κρός (Charing Cross) και έτσι ονομάζεται ακόμα ο σταθμός του μετρό στο νότιο άκρο της. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας δεσπόζει η Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζει πάνω από 2 χιλιάδες αξιόλογα έργα.

 

Το μνημείο που εντυπωσιάζει στην πλατεία δεν είναι παρά η στήλη του Λόρδου Ναυάρχου Οράτιου Νέλσων ο οποίος νίκησε τον στόλο του Ναπολέων το 1805 αν και ο ίδιος έπεσε στη μάχη. Η στήλη συνοδεύεται από τέσσερα αγάλματα λιονταριών. Στη νότια πλευρά της πλατείας υπάρχει η επιβλητική πύλη του Ναυάρχου όπου ο δρόμος οδηγεί μέσα από ένα πάρκο στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

 

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές πρεσβείες διαφόρων κρατών. Ενώ κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι η πλατεία δεν είναι σχεδόν ποτέ άδεια! Πολλοί τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες και ακόμα περισσότεροι κάνουν εδώ ένα διάλειμμα στην περιήγησή τους και ξεκουράζονται δίπλα στο συντριβάνι. 

Πρόσβαση

Με το μετρό από την στάση Charing Cross (γραμμές Bakerloo και Northern).

Triplover

Μεγάλη κ ωραία πλατεία. Φαίνεται υπέροχη με φόντο την εθνική πινακοθήκη. Εντύπωση μου μου προκάλεσε ο μεγαλος μπλε κόκορας.

04/11/2014

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας