Μαντάμ Τισό Λονδίνο

Madame Tussauds

Το διάσημο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Λονδίνου «Μαντάμ Τισό» φιλοξενεί κέρινα ομοιώματα, σε αληθινές διαστάσεις. Τα κέρινα αυτά γλυπτά, απεικονίζουν με συγκλονιστική λεπτομέρεια διάφορα ιστορικά πρόσωπα, αλλά και διασημότητες της  σύγχρονης εποχής όπως ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς κ.α. Έτσι με μια απλή περιήγηση ο επισκέπτης μπορεί να φωτογραφηθεί με διάσημους κινηματογραφικούς σταρ έως και με πολιτικούς ηγέτες και επιστήμονες. Το μουσείο ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Marie Tussaud το 1835.

 

Η Marie Tussaud (πατρικό όνομα Anna Maria Grosholtz) γεννήθηκε το 1765, ο πατέρας της σκοτώθηκε στον πόλεμο και μητέρα της Μαρίας, δούλευε ως οικονόμος για έναν διάσημο φυσικό, των Dr. Philippe Curtius στη Βέρνη της Αυστρίας. Ο Philippe Curtius ήταν και ειδικός στην τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων και δίδαξε τη γνώση του στη Μαρί. Μάλιστα το πρώτο κέρινο ομοίωμα που φιλοτέχνησε η καλλιτέχνιδα ήταν αυτό του Βολταίρου, το 1777.

 

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1835, η Μαρί εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και ίδρυσε το πρώτο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Σήμερα η αλυσίδα μουσείων που φέρει το όνομά της έχει ανοίξει περισσότερα από 20 μουσεία σε 4 ηπείρους και η επωνυμία "Μαντάμ Τισό" είναι παγκοσμίως γνωστή.

Πρόσβαση

Από την στάση μετρό Baker Street (γραμμές Bakerloo, Circle, Hammersmith, Jubilee και Metropolitan).

Elen64

Δεν αξίζει αν δεν έχεις κάνει κράτηση από πριν. Περιμέναμε πολλές ώρες στην ουρά με αποτέλεσμα να κουραστούμε και να μην αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στο μουσείο. Εγώ προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα.. Αλλά γούστα είναι αυτά..

16/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας