Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Μάτι του Λονδίνου

Μάτι του Λονδίνου Λονδίνο

London Eye

Με ύψος 135 μέτρα και ακριβώς δίπλα στον Τάμεση αυτή η τεράστια ρόδα και πλέον ένα βασικό αξιοθέατο της πόλης προσφέροντας μια καταπληκτική θέα ολόκληρης της περιοχής του Λονδίνου.

 

Η ρόδα-παρατηρητήριο κατασκευάστηκε για τον εορτασμό του μιλένιουμ (millennium) την πρωτοχρονιά του 2000 έπειτα από πρωτοβουλία της British Airways. Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα που με καθαρό καιρό σας επιτρέπει να δείτε μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά. Το βράδυ που δεν έχει πολλούς επισκέπτες και η πόλη είναι φωταγωγημένη, το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Πρόσβαση

Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Waterloo (γραμμές Bakerloo, Jubilee, Northern και Waterloo & City).

εικόνα του χρήστη luthien

luthien

Συμφέρει (από άποψη χρόνου κυρίως), το εισιτήριο express, καθώς η ουρά για το κανονικό είναι συνήθως πολύ μεγάλη, οπότε, πληρώνοντας περίπου 9 λίρες παραπάνω, μπαίνετε κατευθείαν.

08/12/2021

Απάντηση

el_astuto

Πράγματι αρκετά ακριβό και η ουρά δεν παλεύεται! Μόνο τα αλάνια οι Κινέζοι έχουν τα άντερα να περιμένουν εκεί υπομονετικά μέχρι να βραδιάσει!

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη DEPYL

DEPYL

Ωραία εμπειρία, μου κόστισε 45£ μαζί με εισιτήριο για το Madam Tussaud's, αν ήθελα μόνο για το Eye θα ήταν 27£. Ουρά δεν είχε ούτε στην έκδοση εισιτηρίου ούτε στην είσοδο για την κάψουλα. Όλο μαζί, συμπεριλαμβανομένου και του 5λεπτου 4D video που σου παρουσιάζουν, διήρκεσε μισή ώρα!! Πήγα στις 05/02/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.15 Ίσως να εξαρτάται από την ημέρα και την ώρα που θα πάει κάποιος

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας