Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν

Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν Λονδίνο

Palace of Westminster & Big Ben

Τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στεγάζουν το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι χτισμένα στη βόρεια όχθη του Τάμεση στην καρδιά της πόλης. Τα ανάκτορα μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού των Ανακτόρων τον γνωστό μας "Μπιγκ Μπεν" είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική εικόνα του Λονδίνου.

Τα παλιά ανάκτορα καταστράφηκαν από μια μεγάλη πυρκαγιά το 1834 και ανάμεσα στα 96 σχέδια που προτάθηκαν κέρδισε το νεογοτθικό σχέδιο του Σερ Τσάρλς Μπάρι με την κατασκευή των νέων Ανακτόρων του Ουεστμίνστερ να ολοκληρώνονται το 1870.

Ο Πύργος του Ρολογιού βρίσκεται στην άκρη του κοινοβουλίου. Ονομάζεται και Μπιγκ Μπεν, δηλαδή "Μεγάλη Καμπάνα" εξαιτίας της τεράστιας καμπάνας βάρους 14,5 τόνων. Το επιβλητικό αυτό ρολόι είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως και από την 7η Σεπτεμβρίου 1859 λειτουργεί αδιάκοπα.

Πρόσβαση

Από την στάση μετρό Westminster (γραμμές Circle, District και Jubilee).

Triplover

Σημα κατατεθεν του Λονδίνου κ πανέμορφο. Εκπληκτικό δημιουργημα, ένα μέρος στο οποίο σίγουρα θα πάρει φωτιά ο φωτογραφικός φακός. Είσοδος μόνο το Σάββατο στο Κοινοβούλιο, ενώ στο big Ben επιτρέπεται μόνο σε Βρετανούς πολίτες.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας