Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο

Buckingham Palace

Το 1826, ο βασιλιάς Γεώργιος IV ζήτησε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα John Nash να επεκτείνει το σπίτι - τότε γνωστό ως Σπίτι του Μπάκιγχαμ - σε ένα παλάτι.

Ο ίδιος απεβίωσε πριν ολοκληρωθεί και έτσι η Βασίλισσα Βικτωρία ήταν η πρώτη που έμεινε στο παλάτι. Τον Ιούλιο του 1837, τρεις εβδομάδες μετά την προσχώρησή της στο θρόνο, μετακόμισε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, στο νέο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι έχει περίπου 600 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων της αίθουσας του θρόνου, μίας αίθουσας χορού, της πινακοθήκης ενώ διαθέτει μέχρι και πισίνα. Όταν η Βασίλισσα βρίσκεται εντός του παλατιού υψώνεται μία σημαία.

Καθημερινά στις 11 π.μ. γίνεται η αλλαγή της φρουράς που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Αν και υπάρχουν αρκετά δωμάτια που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο, κατά τους δύο καλοκαιρινούς μήνες που η βασιλική οικογένεια απουσιάζει μπορείτε να επισκεφτείτε μεγάλο μέρος των ανακτόρων.

Πρόσβαση

Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο St Jame's park (γραμμές Circle και District).

εικόνα του χρήστη themis

themis

Εδώ θα γίνει ο περιβόητος γάμος;

08/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Όχι, όμως από εδώ θα ξεκινήσει η βασιλική οικογένεια για το Αβαείο του Ουεστμίνστερ, όπου θα γίνει ο γάμος.

08/12/2021

Απάντηση

Chichipopo

Μετά το γάμο θα πάνε οι νεόνυμφοι στο παλάτι για να χαιρετήσουν τον κόσμο από το μπαλκόνι όπως έγινε και με τον Κάρολο και την Λαίδη Ντι!

08/12/2021

Απάντηση

el_astuto

Δυο χρόνια πέρασαν σχεδόν και ακόμα εμπορεύονται τον πριγκιπικό γάμο οι αλεπούδες οι Βρετανοί! Παντού σουβενίρ... απορώ ποιος τα αγοράζει!

08/12/2021

Απάντηση

Triplover

Εξωτερικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για κάνα δύο μήνες τον χρόνο. Κάλο θα ήταν να συνδυαστεί η επίσκεψή με την αλλαγή της φρουράς που γίνεται κατά τις 11 με 11:30

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας