Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λονδίνο - Πανόραμα

Λονδίνο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Λονδίνο - Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Μουσείο Κάρολου Ντίκενς
The Charles Dickens Museum
Πρόκειται για μία τυπική γεωργιανή μονοκατοικία όπου έζησε ο Κάρολος Ντίκενς με την οικογένειά του από το Μάρτιο του 1837 έως το Δεκέμβριο του 1839. Παρ’ ότι το διάστημα που έζησε εδώ είναι πολύ μικρό, το συγκεκριμένο σπίτι επιλέχθηκε επειδή είναι το μόνο διασωθέν από τα πολλά σπίτια που άλλαζε ανά τακτά διαστήματα ο συγγραφέας, όσο οι ανάγκες της οικογένειάς του αυξάνονταν.

Σ’ αυτό το σπίτι ο μεγάλος Άγγλος συγγραφέας ολοκλήρωσε μερικά από τα διάσημα έργα του, όπως “Τα χαρτιά του Πίκγουικ”, το “Όλιβερ Τουίστ” και το “Νίκολας Νίκλεμπι”. Στους 4 ορόφους του το μουσείο φιλοξενεί μία από τις πλουσιότερες και πιο αξιόλογες συλλογές πινάκων, χειρογράφων, σπάνιων εκδόσεων και διαφόρων άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Ντίκενς, ανάμεσά τους και ο πίνακας “Το όνειρο του Ντίκενς” του βικτωριανού καλλιτέχνη William Buss, που απεικονίζει τον Ντίκενς ανάμεσα στους ήρωες των βιβλίων του.

Η διεύθυνση του μουσείου διοργανώνει εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ντίκενς και το έργο του όπως προβολές ταινιών και αναγνώσεις βιβλίων, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες αναμένονται αυτές που θα γίνουν το 2012, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννησή του.

Μία μοναδική εμπειρία που προσφέρεται είναι η ιδιωτική ξενάγηση, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο μουσείο απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί, μετά τη λήξη του επίσημου ωραρίου. Το Μουσείο Ντίκενς είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Πρόσβαση: Οι πλησιέστεροι σταθμοί μετρό είναι η Russell Square και το Chancery Lane.
Ιστοσελίδα: http://www.dickensmuseum.com/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Κάρολου Ντίκενς"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Λονδίνο » Μουσείο Κάρολου Ντίκενς
Στο Museum of London στη London Wall
Στις 9 ∆εκεµβρίου ξεκινά η έκθεση «Dickens and London» γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρόλου Ντίκενς και δηµιουργώντας την ατµόσφαιρα του βικτοριανού Λονδίνου που ενέπνευσε τον αγαπηµένο συγγραφέα στα βιβλία του!!
8 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Θα είναι σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση!
8 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λονδίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λονδίνο - Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν Λονδίνο - Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου Λονδίνο - Μάτι του Λονδίνου Λονδίνο - Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο - Τάουερ Μπρίτζ Λονδίνο - Πύργος του Λονδίνου Λονδίνο - Αγορές και ψώνια στο Λονδίνο Λονδίνο - Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου Λονδίνο - Βρετανικό Μουσείο Λονδίνο - Μαντάμ Τισό Λονδίνο - Κάστρο του Γουίντσορ Λονδίνο - Πινακοθήκες «Τέιτ» Λονδίνο - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου Λονδίνο - Αββαείο του Ουέστμινστερ Λονδίνο - Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς» Λονδίνο - Ενυδρείο Λονδίνου Θαλάσσιας Ζωής Λονδίνο - Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς Λονδίνο - Φεστιβάλ Μουσικής της Apple Λονδίνο - Ανάκτορο του Έλθαμ Λονδίνο - Μουσείο Φρόιντ Λονδίνο - Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Λονδίνο - Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου Λονδίνο - Μουσείο Επιστημών Λονδίνου Λονδίνο - Τράπεζα της Αγγλίας Λονδίνο - Γήπεδο «Έμιρατς Στέιντιουμ» Λονδίνο - Γήπεδο «Στάμφορντ Μπριτζ» Λονδίνο - Παλάτι Χάμπτον Κορτ Λονδίνο - Παλάτι του Κένσινγκτον Λονδίνο - Μπάνκετινγκ Χάουζ Λονδίνο - Κιου Πάλας Λονδίνο - Λόντον Μπριτζ Εξπίριενς Λονδίνο - Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου Λονδίνο - Θέατρο Υδρόγειος του Σέξπηρ Λονδίνο - Ουρανοξύστης «Σαρντ»