Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Μουσείο Κάρολου Ντίκενς

Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Λονδίνο

The Charles Dickens Museum

Πρόκειται για μία τυπική γεωργιανή μονοκατοικία όπου έζησε ο Κάρολος Ντίκενς με την οικογένειά του από το Μάρτιο του 1837 έως το Δεκέμβριο του 1839. Παρ’ ότι το διάστημα που έζησε εδώ είναι πολύ μικρό, το συγκεκριμένο σπίτι επιλέχθηκε επειδή είναι το μόνο διασωθέν από τα πολλά σπίτια που άλλαζε ανά τακτά διαστήματα ο συγγραφέας, όσο οι ανάγκες της οικογένειάς του αυξάνονταν.

Σ’ αυτό το σπίτι ο μεγάλος Άγγλος συγγραφέας ολοκλήρωσε μερικά από τα διάσημα έργα του, όπως “Τα χαρτιά του Πίκγουικ”, το “Όλιβερ Τουίστ” και το “Νίκολας Νίκλεμπι”. Στους 4 ορόφους του το μουσείο φιλοξενεί μία από τις πλουσιότερες και πιο αξιόλογες συλλογές πινάκων, χειρογράφων, σπάνιων εκδόσεων και διαφόρων άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Ντίκενς, ανάμεσά τους και ο πίνακας “Το όνειρο του Ντίκενς” του βικτωριανού καλλιτέχνη William Buss, που απεικονίζει τον Ντίκενς ανάμεσα στους ήρωες των βιβλίων του.

Η διεύθυνση του μουσείου διοργανώνει εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ντίκενς και το έργο του όπως προβολές ταινιών και αναγνώσεις βιβλίων, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες αναμένονται αυτές που θα γίνουν το 2012, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννησή του.

Μία μοναδική εμπειρία που προσφέρεται είναι η ιδιωτική ξενάγηση, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο μουσείο απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί, μετά τη λήξη του επίσημου ωραρίου. Το Μουσείο Ντίκενς είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Πρόσβαση

Οι πλησιέστεροι σταθμοί μετρό είναι η Russell Square και το Chancery Lane.

Ιστοσελίδαhttp://www.dickensmuseum.com/

crazymech

Στο Museum of London στη London Wall
Στις 9 ∆εκεµβρίου ξεκινά η έκθεση «Dickens and London» γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρόλου Ντίκενς και δηµιουργώντας την ατµόσφαιρα του βικτοριανού Λονδίνου που ενέπνευσε τον αγαπηµένο συγγραφέα στα βιβλία του!!

08/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Θα είναι σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση!

08/12/2021

Αφήστε στο σχολιό σας