Μουσείο Φρόιντ Λονδίνο

Freud Museum

Το σπίτι όπου έζησε ο Φρόιντ όταν φυγαδεύτηκε από την Αυστρία το 1938 μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ναζί, βρίσκεται στο Hampstead, μία περιοχή του Βόρειου Λονδίνου. Ο Φρόιντ πέθανε ένα χρόνο μετά, το 1939, ωστόσο η οικογένεια του παρέμεινε στο σπίτι αυτό, μέχρι το θάνατο της κόρης του Άννα, το 1982.

Λίγα χρόνια μετά, το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο έχοντας ως στόχο να αποτίσει έναν φόρο τιμής στον πατέρα της ψυχανάλυσης, οι θεωρίες του οποίου επηρέασαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στο μουσείο αυτό περιλαμβάνεται μία αξιόλογη συλλογή από ελληνικά, αιγυπτιακά, ρωμαϊκά και ασιατικά αντικείμενα αρχαίας τέχνης τέχνης που είχε στην κατοχή του ο Φρόιντ, καθώς επίσης το γραφείο του, τη βιβλιοθήκη του και πολλά ακόμη προσωπικά του είδη. Αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση στο μουσείο κατέχει το περίφημο ντιβάνι του, που είναι καλυμμένο με χαλιά, κάτω από μία λιθογραφία ενός πίνακα του Pierre-Andre Brouillet.

Το Μουσείο Φρόιντ αυτό έχει τεράστια αξία για την επιστημονική κοινότητα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ως ένα Πολιτιστικό και Επιστημονικό κέντρο, όπου συχνά διοργανώνονται συνέδρια, συζητήσεις και ειδικές επισκέψεις. Φιλοξενεί επίσης και ένα κατάστημα με βιβλία για τη ζωή και το έργο του Φρόιντ και διάφορα άλλα αναμνηστικά δώρα που σχετίζονται με τον ίδιο και την επιστήμη της ψυχανάλυσης.

Δέχεται επισκέψεις καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης τις ώρες 12:00 με 17:00, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Πρόσβαση

Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι ο Finchley Road station.

Ιστοσελίδαhttp://www.freud.org.uk/

Αφήστε στο σχολιό σας