Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λονδίνο - Πανόραμα

Λονδίνο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Λονδίνο - Μουσείο Φρόιντ Μουσείο Φρόιντ
Freud Museum
Το σπίτι όπου έζησε ο Φρόιντ όταν φυγαδεύτηκε από την Αυστρία το 1938 μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ναζί, βρίσκεται στο Hampstead, μία περιοχή του Βόρειου Λονδίνου. Ο Φρόιντ πέθανε ένα χρόνο μετά, το 1939, ωστόσο η οικογένεια του παρέμεινε στο σπίτι αυτό, μέχρι το θάνατο της κόρης του Άννα, το 1982.

Λίγα χρόνια μετά, το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο έχοντας ως στόχο να αποτίσει έναν φόρο τιμής στον πατέρα της ψυχανάλυσης, οι θεωρίες του οποίου επηρέασαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στο μουσείο αυτό περιλαμβάνεται μία αξιόλογη συλλογή από ελληνικά, αιγυπτιακά, ρωμαϊκά και ασιατικά αντικείμενα αρχαίας τέχνης τέχνης που είχε στην κατοχή του ο Φρόιντ, καθώς επίσης το γραφείο του, τη βιβλιοθήκη του και πολλά ακόμη προσωπικά του είδη. Αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση στο μουσείο κατέχει το περίφημο ντιβάνι του, που είναι καλυμμένο με χαλιά, κάτω από μία λιθογραφία ενός πίνακα του Pierre-Andre Brouillet.

Το Μουσείο Φρόιντ αυτό έχει τεράστια αξία για την επιστημονική κοινότητα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ως ένα Πολιτιστικό και Επιστημονικό κέντρο, όπου συχνά διοργανώνονται συνέδρια, συζητήσεις και ειδικές επισκέψεις. Φιλοξενεί επίσης και ένα κατάστημα με βιβλία για τη ζωή και το έργο του Φρόιντ και διάφορα άλλα αναμνηστικά δώρα που σχετίζονται με τον ίδιο και την επιστήμη της ψυχανάλυσης.

Δέχεται επισκέψεις καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης τις ώρες 12:00 με 17:00, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Πρόσβαση: Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι ο Finchley Road station.
Ιστοσελίδα: http://www.freud.org.uk/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Φρόιντ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λονδίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λονδίνο - Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν Λονδίνο - Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου Λονδίνο - Μάτι του Λονδίνου Λονδίνο - Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο - Τάουερ Μπρίτζ Λονδίνο - Πύργος του Λονδίνου Λονδίνο - Αγορές και ψώνια στο Λονδίνο Λονδίνο - Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου Λονδίνο - Βρετανικό Μουσείο Λονδίνο - Μαντάμ Τισό Λονδίνο - Κάστρο του Γουίντσορ Λονδίνο - Πινακοθήκες «Τέιτ» Λονδίνο - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου Λονδίνο - Αββαείο του Ουέστμινστερ Λονδίνο - Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς» Λονδίνο - Ενυδρείο Λονδίνου Θαλάσσιας Ζωής Λονδίνο - Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς Λονδίνο - Φεστιβάλ Μουσικής της Apple Λονδίνο - Ανάκτορο του Έλθαμ Λονδίνο - Μουσείο Φρόιντ Λονδίνο - Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Λονδίνο - Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου Λονδίνο - Μουσείο Επιστημών Λονδίνου Λονδίνο - Τράπεζα της Αγγλίας Λονδίνο - Γήπεδο «Έμιρατς Στέιντιουμ» Λονδίνο - Γήπεδο «Στάμφορντ Μπριτζ» Λονδίνο - Παλάτι Χάμπτον Κορτ Λονδίνο - Παλάτι του Κένσινγκτον Λονδίνο - Μπάνκετινγκ Χάουζ Λονδίνο - Κιου Πάλας Λονδίνο - Λόντον Μπριτζ Εξπίριενς Λονδίνο - Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου Λονδίνο - Θέατρο Υδρόγειος του Σέξπηρ Λονδίνο - Ουρανοξύστης «Σαρντ»