Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λονδίνο - Πανόραμα

Λονδίνο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Λονδίνο - Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς» Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς»
Saint James's Park
Το Πάρκο του Αγίου Ιακώβου είναι το αρχαιότερο βασιλικό πάρκο του Λονδίνου με έκταση 230 στρέμματα και βρίσκεται στην περιοχή Ουέστμινστερ, στην καρδιά της πόλης. Αποτελεί το ανατολικότερο πάρκο στην αλυσίδα των πάρκων που περιλαμβάνουν το Γκριν Παρκ, το Χάιντ Παρκ και τους Κήπους του Κέσινγκτον.

Από το 13ο αιώνα στη θέση του υπήρχε μία ελώδης έκταση και το ομώνυμο Λεπροκομείο του Σαιντ Τζέιμς, μέχρι τον 16ο αιώνα, που αποκτήθηκε από τον Ερρίκο H’ για να δημιουργηθεί ένα πάρκο που θα φιλοξενούσε τη συλλογή των εξωτικών ζώων του βασιλιά. Εντός του βρίσκεται μία μικρή λίμνη με δύο μικρά νησάκια, το Δυτικό Νησί (West Island) και το Νησί της Πάπιας (Duck Island), ενώ μία γέφυρα που διασχίζει τη λίμνη δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει τη δυτική πλευρά του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η τεράστια βιοποικιλότητα που διαθέτει είναι το βασικό χαρακτηριστικό του πάρκου, που φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό πουλιών και εντόμων. Άπειρες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, εστιατόρια, καφέ και μοναδικά θεάματα, είναι ότι έχει να προσφέρει το δημοφιλές πάρκο τους επισκέπτες του.

Πρόσβαση: Από τη στάση του μετρό Saint James's Park
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Λονδίνο » Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς»
Πολύ ωραίο πάρκο με τις λιμνούλες τα πολυχρωμα λουλούδια κ φυσικά τους σκιουρους. Σίγουρα αξίζει μια ρπισκεψηη.
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λονδίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λονδίνο - Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν Λονδίνο - Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου Λονδίνο - Μάτι του Λονδίνου Λονδίνο - Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο - Τάουερ Μπρίτζ Λονδίνο - Πύργος του Λονδίνου Λονδίνο - Αγορές και ψώνια στο Λονδίνο Λονδίνο - Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου Λονδίνο - Βρετανικό Μουσείο Λονδίνο - Μαντάμ Τισό Λονδίνο - Κάστρο του Γουίντσορ Λονδίνο - Πινακοθήκες «Τέιτ» Λονδίνο - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου Λονδίνο - Αββαείο του Ουέστμινστερ Λονδίνο - Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς» Λονδίνο - Ενυδρείο Λονδίνου Θαλάσσιας Ζωής Λονδίνο - Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς Λονδίνο - Φεστιβάλ Μουσικής της Apple Λονδίνο - Ανάκτορο του Έλθαμ Λονδίνο - Μουσείο Φρόιντ Λονδίνο - Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Λονδίνο - Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου Λονδίνο - Μουσείο Επιστημών Λονδίνου Λονδίνο - Τράπεζα της Αγγλίας Λονδίνο - Γήπεδο «Έμιρατς Στέιντιουμ» Λονδίνο - Γήπεδο «Στάμφορντ Μπριτζ» Λονδίνο - Παλάτι Χάμπτον Κορτ Λονδίνο - Παλάτι του Κένσινγκτον Λονδίνο - Μπάνκετινγκ Χάουζ Λονδίνο - Κιου Πάλας Λονδίνο - Λόντον Μπριτζ Εξπίριενς Λονδίνο - Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου Λονδίνο - Θέατρο Υδρόγειος του Σέξπηρ Λονδίνο - Ουρανοξύστης «Σαρντ»