Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λονδίνο - Πανόραμα

Λονδίνο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Λονδίνο - Μουσείο Επιστημών Λονδίνου Μουσείο Επιστημών Λονδίνου
Science Museum
Διαθέτοντας 7 ορόφους με διαδραστικές και εκπαιδευτικές εκθέσεις, το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης.

Ιδρύθηκε το 1857 ως παράρτημα του Μουσείου το Κένσιγκτον, για να στεγάσει βιομηχανικά έργα τέχνης και διάφορες επιστημονικές συλλογές. Το 1909 το μουσείο ανεξαρτητοποιήθηκε και η ανέγερση ενός νέου κτιρίου ξεκίνησε το 1913 και ολοκληρώθηκε τελικά το 1928, εξ’ αιτίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με την πάροδο των χρόνων και τις προόδους στην τεχνολογία και τις επιστήμες το μουσείο επεκτάθηκε, καθώς δημιουργήθηκαν ανάγκες χώρου για νέα εκθέματα. Σήμερα εκθέτει περισσότερα από 300.000 αντικείμενα που αφορούν τις επιστήμες, την ιατρική, την τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες, που χρονολογούνται από το 1700.

Ευρισκόμενο στην πατρίδα της Βιομηχανικής Επανάστασης, από το μουσείο δε θα μπορούσε να λείπει μία εκτενή έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με αυτήν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αντικείμενα ιατρικής προερχόμενα από όλες τις χώρες του κόσμου και το ομοίωμα DNA, όπως το παρουσίασε ο Τζέιμς Γουότσον.

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν (εκτός από τις περιοδικές εκθέσεις) και κατά την επίσκεψή σας πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανακαινίσεις που πραγματοποιούνται συχνά, με αποτέλεσμα κάποια τμήματά του να παραμένουν κλειστά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Πρόσβαση: Με το μετρό στο σταθμό του South Kensington και στη συνέχεια 5' περπάτημα έως την είσοδο του μουσείου. Με τα λεωφορεία 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414, 430 και G1 που κάνουν στάση έξω από τη στάση μετρό του South Kensington.
Ιστοσελίδα: http://www.sciencemuseum.org.uk/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Επιστημών Λονδίνου"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Επιστημών Λονδίνου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λονδίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λονδίνο - Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν Λονδίνο - Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου Λονδίνο - Μάτι του Λονδίνου Λονδίνο - Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο - Τάουερ Μπρίτζ Λονδίνο - Πύργος του Λονδίνου Λονδίνο - Αγορές και ψώνια στο Λονδίνο Λονδίνο - Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου Λονδίνο - Βρετανικό Μουσείο Λονδίνο - Μαντάμ Τισό Λονδίνο - Κάστρο του Γουίντσορ Λονδίνο - Πινακοθήκες «Τέιτ» Λονδίνο - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου Λονδίνο - Αββαείο του Ουέστμινστερ Λονδίνο - Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς» Λονδίνο - Ενυδρείο Λονδίνου Θαλάσσιας Ζωής Λονδίνο - Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς Λονδίνο - Φεστιβάλ Μουσικής της Apple Λονδίνο - Ανάκτορο του Έλθαμ Λονδίνο - Μουσείο Φρόιντ Λονδίνο - Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Λονδίνο - Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου Λονδίνο - Μουσείο Επιστημών Λονδίνου Λονδίνο - Τράπεζα της Αγγλίας Λονδίνο - Γήπεδο «Έμιρατς Στέιντιουμ» Λονδίνο - Γήπεδο «Στάμφορντ Μπριτζ» Λονδίνο - Παλάτι Χάμπτον Κορτ Λονδίνο - Παλάτι του Κένσινγκτον Λονδίνο - Μπάνκετινγκ Χάουζ Λονδίνο - Κιου Πάλας Λονδίνο - Λόντον Μπριτζ Εξπίριενς Λονδίνο - Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου Λονδίνο - Θέατρο Υδρόγειος του Σέξπηρ Λονδίνο - Ουρανοξύστης «Σαρντ»