Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου

Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου Λονδίνο

Covent Garden, Leicester Square, Piccadily Circus

Αυτές οι τρεις πλατείες του κεντρικού Λονδίνου αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους και κάθε μια από αυτές έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει.

Η Covent Garden ήταν η πρώτη πλατεία της πόλης με την κεντρική αγορά τροφίμων και λαχανικών η οποία απομακρύνθηκε το 1973 και με μία ανακαίνιση η πλατεία προσφέρει πολλά μικρά μαγαζιά, καφέ και πολλούς πλανόδιους μουσικούς και καλλιτέχνες. Υπάρχουν επίσης πολλά θέατρα περιμετρικά της πλατείας.

Η Leicester Square είναι γεμάτη με πολυκινηματογράφους όπου γίνονται οι πρεμιέρες γνωστών ταινιών με κόκκινα χαλιά και πλειάδα αστέρων να παραβρίσκονται κάθε φορά. Στην πλατεία υπάρχουν και πολλά θέατρα και ένα γραφείο εισιτηρίων όπου διαθέτει τα εισιτήρια για τα θεάματα στη μισή τιμή!

Η Piccadilly Circus έχει στο κέντρο της το γνωστό αγαλματάκι του φτερωτού θεού Έρωτα. Είναι κομβικό σημείο της κυκλοφορίας του κέντρου και οι τεράστιες γιγαντοοθόνες με τις διαφημίσεις παρομοιάζουν την Piccadilly με την πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Triplover

Ωραια μερη για βολτα. Την περίοδο που ειμασταν εκτελούνταν εργασίες στο άγαλμα στη Piccadilly Circus. Στη Leicester θα βρείτε καταστήματά για αγορά εισιτήριων για θέατρο αλλά κ κάποια κλαμπ. Το απόγευμα γίνεται πανζουρλισμός από κόσμο. Στο covent garden να μην πάτε αργά. Εμείς πήγαμε κατά τις 12 κ δεν είχε ψυχή. Είχαν κλείσει τα πάντα.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας