Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λονδίνο - Πανόραμα

Λονδίνο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Λονδίνο - Πινακοθήκες «Τέιτ» Πινακοθήκες «Τέιτ»
Tate Galleries
Στην πόλη υπάρχουν δύο γκαλερί του οργανισμού Τέιτ, η Τέιτ Μπρίταιν (Tate Britain) και η Τέιτ Μόντερν (Tate Modern) ενώ το δίκτυο πινακοθηκών Τέιτ περιλαμβάνει και άλλες δύο πινακοθήκες εκτός Λονδίνου.

H Τέιτ Μπρίταιν είναι η παλιότερα γνωστή πινακοθήκη Τέιτ και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συλλογή βρετανικής τέχνης στον κόσμο. Εδώ μπορεί κανείς να εξερευνήσει πάνω από 500 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Οι εκθέσεις αυτής της εκτενούς συλλογής παρουσιάζονται δωρεάν στο κοινό και συμπληρώνονται όλο το χρόνο από προσωρινές εκθέσεις για την Βρετανική τέχνη.

Η Τέιτ Μόντερν είναι η κύρια πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα για τους επισκέπτες του Λονδίνου. Στεγάζεται σε έναν πρώην σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσιάζει εκθέσεις διεθνούς μοντέρνας τέχνης από το 1900 έως σήμερα. Στις εκθέσεις συμπεριλαμβάνονται έργα σημαντικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, όπως ο Πικάσο, ο Γουόρχολ και ο Νταλί.

Η είσοδος στις εκθέσεις της μόνιμης συλλογής είναι ελεύθερη και το μουσείο οργανώνει επίσης προσωρινές εκθέσεις, οι οποίες μελετούν το έργο μεγάλων μοντέρνων καλλιτεχνών ή καλλιτεχνικών κινημάτων.

Πρόσβαση: Για την Τέιτ Μπρίταιν ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο Pimlico (γραμμή Victoria) ενώ για την Τέιτ Μόντερν ο Southwark (γραμμή Jubilee). Ένας άλλος τρόπος για την πρόσβαση είναι με το πλοιάριο της Τέιτ, το οποίο και αναχωρεί κάθε 40 λεπτά και συνδέει μέσω του Τάμεση τις πινακοθήκες Τέιτ και το London Eye.
Ιστοσελίδα: http://www.tate.org.uk/
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πινακοθήκες «Τέιτ»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Λονδίνο » Πινακοθήκες «Τέιτ»
Ακόμα κ λάτρεις των τεχνών να μην είστε αξίζει μια βόλτα στο Tate Modern. Το καφέ του μουσείου προσφέρει εκπληκτική θέα, ενώ πολύ ωραία είναι κ Millenium Bridge που οδηγεί στην απέναντι πλευρά που βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Παύλου.
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Λονδίνο » Πινακοθήκες «Τέιτ»
Λονδίνο / Ματίς: Ζωγραφίζοντας με ψαλίδια Στο κεφάλαιο που έκλεισε την εντυπωσιακή καλλιτεχνική διαδρομή του Matisse αναφέρεται η έκθεση που φιλοξενείται στην Tate Modern με τίτλο «Henri Matisse: The Cut-Outs». Τα τελευταία χρόνια της ζωής του και με βεβαρημένη υγεία, ο Matisse, ένας από τους σημαντικότερους κολορίστες όλων των εποχών, ξεκίνησε να συνθέτει εικόνες κόβοντας χρωματιστά χαρτιά. «Μοιάζουν με εγκαταστάσεις παρά με πίνακες», σχολιάζει ο Nicholas Cullinan, επιμελητής της έκθεσης, «ενώ δείχνουν σύγχρονα και πρωτοποριακά ακόμη και σήμερα». > Από 17 Απριλίου έως 7 Σεπτεμβρίου, www.tate.org.uk
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Λονδίνο » Πινακοθήκες «Τέιτ»
Πολύ ενδιαφέρουσα η έκθεση «Romantics» στην Τέιτ Μπρίτεν ως τις 3 Ιουνίου 2012, όπου σε εννέα δωµάτια παρουσιάζεται η ροµαντική τέχνη στη Βρετανία µέσα από έργα και των Henry Fuseli, JMW Turner, John Constable και William Blake. ¨:)
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λονδίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λονδίνο - Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν Λονδίνο - Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου Λονδίνο - Μάτι του Λονδίνου Λονδίνο - Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Λονδίνο - Τάουερ Μπρίτζ Λονδίνο - Πύργος του Λονδίνου Λονδίνο - Αγορές και ψώνια στο Λονδίνο Λονδίνο - Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου Λονδίνο - Βρετανικό Μουσείο Λονδίνο - Μαντάμ Τισό Λονδίνο - Κάστρο του Γουίντσορ Λονδίνο - Πινακοθήκες «Τέιτ» Λονδίνο - Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου Λονδίνο - Αββαείο του Ουέστμινστερ Λονδίνο - Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς» Λονδίνο - Ενυδρείο Λονδίνου Θαλάσσιας Ζωής Λονδίνο - Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς Λονδίνο - Φεστιβάλ Μουσικής της Apple Λονδίνο - Ανάκτορο του Έλθαμ Λονδίνο - Μουσείο Φρόιντ Λονδίνο - Μουσείο Κάρολου Ντίκενς Λονδίνο - Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου Λονδίνο - Μουσείο Επιστημών Λονδίνου Λονδίνο - Τράπεζα της Αγγλίας Λονδίνο - Γήπεδο «Έμιρατς Στέιντιουμ» Λονδίνο - Γήπεδο «Στάμφορντ Μπριτζ» Λονδίνο - Παλάτι Χάμπτον Κορτ Λονδίνο - Παλάτι του Κένσινγκτον Λονδίνο - Μπάνκετινγκ Χάουζ Λονδίνο - Κιου Πάλας Λονδίνο - Λόντον Μπριτζ Εξπίριενς Λονδίνο - Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου Λονδίνο - Θέατρο Υδρόγειος του Σέξπηρ Λονδίνο - Ουρανοξύστης «Σαρντ»