Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σέρρες - Προβολή της σύγχρονης πόλης των Σερρών από την Ακρόπολη

Σέρρες

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σέρρες - Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων
Το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών, και από το 1979 που ιδρύθηκε έχει πάρει πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα κτίριο τριών επιπέδων.

Στο υπόγειο έχουν διαμορφωθεί χώροι αποθήκευσης του μουσειακού υλικού, βιβλιοθήκη και μικρή αίθουσα εκδηλώσεων και διδασκαλίας Σαρακατσάνικων χορών και μουσικής. Στα άλλα δύο επίπεδα έγινε προσπάθεια να αναδειχτεί ο Σαρακατσάνικος τρόπος ζωής και η Σαρακατσάνικη τέχνη και παράδοση από την εποχή του μεσοπολέμου και ως το τέλος της δεκαετίας του ‘40, τότε που η κατοχή και ο εμφύλιος είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα τσελιγκάτα. Η αναπαράσταση του Σαρακατσάνικου σπιτιού, του τυροκομείου και της καλύβας του βοσκού είναι από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου. Άλλα εκθέματα είναι οι Σαρακατσάνικες φορεσιές, τα κεντήματα και τα υφαντά, ο αργαλειός, διάφορα εξαρτήματα της καθημερινής ζωής, τα χαρακτηριστικά κουδούνια για τα ζώα και παραδοσιακά κοσμήματα όπως πόρπες και ασημοζώναρα.

Το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. Κάθε χρόνο λόγω συντήρησης του υλικού και άδειας του προσωπικού το μουσείο παραμένει κλειστό το διάστημα 15 Ιουλίου - 20 Αυγούστου. Η γενική είσοδος είναι 1,5 ευρώ. Επίσης, λειτουργεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μουσείο επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σέρρες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σέρρες - Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Σέρρες - Νυχτερινή διασκέδαση στις Σέρρες Σέρρες - Σπήλαιο της Αλιστράτης Σέρρες - Αρχαία Αμφίπολη Σέρρες - Φαράγγι Αγγίτη Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ Σέρρες - Λουτρά Σιδηροκάστρου Σέρρες - Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Σερρών Σέρρες - Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων