Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ»
Christiansborg Slot
Το Παλάτι της Δυναστείας των Κρίστιαν «Κρίστιανσμποργκ» βρίσκεται στο νησί Slotsholmen στο κέντρο της Κοπεγχάγης και αποτελεί έδρα του Κοινοβουλίου της Δανίας, του Ανωτάτου Δικαστηρίου και επιπλέον στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας. Επίσης κάποιες άλλες πτέρυγες του κτιριακού συγκροτήματος χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας, αυτά είναι οι βασιλικές αίθουσες υποδοχής, το βασιλικό παρεκκλήσι και οι βασιλικοί στάβλοι.

Το παλάτι έλαβε τη σημερινή του μορφή μετά τη διαδοχική βελτίωση του αρχικού κάστρου που χτίστηκε το 1167. Στις αρχές του 15ου αιώνα προστέθηκαν κάποια διοικητικά κτίρια και το 1794 έγινε η κύρια κατοικία του μονάρχη. Από το 1849 φιλοξενεί την έδρα του Δανικού κοινοβουλίου και οι τελευταίες εργασίες που του προσέδωσαν το νεο-μπαρόκ στυλ ολοκληρώθηκαν το 1928.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο παλάτι έχει ένα τεράστιο συμβολικό ρόλο για το κράτος της Δανίας καθώς εδώ στεγάζονται οι αρχές των τριών σημαντικότερων εξουσιών, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας. Οι χώροι του συγκροτήματος είναι ανοιχτοί στο κοινό για προγραμματισμένες ξεναγήσεις γι' αυτό θα πρέπει εκ των προτέρων να μεριμνήσετε ώστε να δηλώσετε συμμετοχή.

Πρόσβαση: Το κοινοβούλιο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο άρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές M1 και Μ2. Θα αποβιβαστείτε στην στάση Kongens Nytorv και θα σας απομένουν γύρω στα 2 λεπτά περπάτημα.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης