Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Πεζόδρομος «Στρόγκετ»
Strøget
Ο Στρόγκετ δεν είναι απλά ένας μεγάλος πεζόδρομος, αλλά ο μεγαλύτερος εμπορικός πεζόδρομος στην Ευρώπη και σίγουρα ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν και οι Ελληνικές πόλεις να λύσουν προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, την μόλυνση και την υποβάθμιση του κέντρου.

Οι Δανοί είναι πολύ περήφανοι για αυτών των μεγάλο πεζόδρομο, καθώς όταν ξεκίνησαν την προσπάθεια για την πεζοδρόμηση, το 1962, ήταν μια πολύ πρωτοποριακή ιδέα. Είχε μάλιστα τρομάξει αρκετό κόσμο, με κάποιους να πιστεύουν ότι οι Δανοί δεν έχουν την νοοτροπία της ζωής στο πεζοδρόμιο και άλλους να φοβούνται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα τρομάξει της επιχειρήσεις, οι οποίες και θα τραπούν σε φυγή από το κέντρο.

Τελικά αποδείχτηκε ότι οι φόβοι ήταν λανθασμένοι και η επιτυχία του πεζόδρομου ήταν τεράστια, με τα μαγαζιά, τα καφέ, τον τουρισμό και την ζωή στον δρόμο να ζωντανεύουν. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και ο πεζόδρομος επεκτάθηκε και άλλο το 1973, το 1980 και το 1992, με αποτέλεσμα από τα 15.800 τ.μ. το 1962, σήμερα το πεζοδρομημένο κομμάτι του κέντρου να αγγίζει τα 100.000 τ.μ. και την πόλη να βάζει στόχο να γίνει η πιο πράσινη πόλη του πλανήτη.

αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πεζόδρομος «Στρόγκετ»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πεζόδρομος «Στρόγκετ»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κοπεγχάγη » Πεζόδρομος «Στρόγκετ»
Για σχετικά καλό και φτηνό φαγητό στην Strøget, προτείνω λιβανέζικο Shawarma (γύρος από βοδινό)-37 κορώνες και "Chinese box"- 35 κορώνες το μικρό. Εχει πολλά μαγαζιά αλλά τα 2 καλύτερα είναι στις αρχές του πεζόδρομου κοντλα στο δημαρχείο.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κοπεγχάγη » Πεζόδρομος «Στρόγκετ»
Πραγματικά είναι καταπληκτικό το πόσος κόσμος βρίσκεται εκεί. καταστήματα όλων των ειδών..πλανόδιοι πωλητές και καλλιτέχνες κοσμούν τον δρόμο, αμέτρητοι καταναλωτές χαζέυουν τις βιτρίνες και για να διασχίσει κανεις τον πεζόδρομο θέλει περίπου 20 λεπτά με κανονικό βήμα!
9 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Υπολογίζω το ποσοστό των Δανών σε αυτόν τον δρόμο σε λιγότερο από 10%...
9 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης