Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης
Den lille havfrue
Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης και βρίσκετε σε έναν βράχο στο λιμάνι. Θυμίζει αρκετά το μικρό αγοράκι που κατουράει στης Βρυξέλλες, καθώς χωρίς να έχει κάτι εντυπωσιακό και ενώ είναι πολύ μικρό, με μόλις 1.25 μέτρα ύψος, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά που θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο εμπνευστής και χρηματοδότης του αγάλματος είναι ο Carl Jacobsen, γιος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Carlsberg. Η ιδέα, ήρθε καθώς παρακολουθούσε μια παράσταση μπαλέτου στο βασιλικό θέατρο της πόλης. Στην συνέχεια ζήτησε από την πρώτη μπαλαρίνα, Ellen Price, να γίνει το μοντέλο του αγάλματος. Ο δημιουργός Edvard Eriksen δημιούργησε το άγαλμα που παρουσιάστηκε των Αύγουστο του 1913. Το πρόσωπο ανήκει στην αρχιμπαλαρίνα αλλά τελικά για το σώμα χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί η γυναίκα του δημιουργού καθώς η Ellen Price δεν ήθελε να εμφανιστεί γυμνή.

Πρόσβαση: Με το τρένο κατεβαίνετε στην στάση Østerport και στην συνέχεια περπατάτε κάθετα μέσα από το πάρκο Kastellet. Αφού διασχίσετε το κάστρο θα βρεθείτε στο λιμάνι, όπου λίγο αριστερά είναι το άγαλμα.
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κοπεγχάγη » Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης
Άγρυπνοι φρουροί της μικρής γοργόνας οι Κινέζοι τουρίστες!!! δεν την αφήνουν ποτέ μόνη της...

Συνδυάστε την επίσκεψή σας εδώ με το Nyhavn και όχι με την Christiania. Αυτά τα δύο βρίσκονται κυριολεκτικά στις 2 άκρες της πόλης και θέλει αρκετό περπάτημα από το ένα στο άλλο.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης