Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Νέα Πλατεία του Βασιλιά
Kongens Nytorv
Η Kongens Nytorv είναι η μεγαλύτερη και κατά πολλούς η ομορφότερη πλατεία της Κοπενχάγης. Βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο, στο τέλος του πολυσύχναστου πεζόδρομου Στρόγκετ και περιτριγυρίζεται από το κτίριο του Βασιλικού Θεάτρου της Δανίας, το παλάτι Charlottenborg και την έπαυλη Thott που σήμερα στεγάζει την Γαλλική πρεσβεία.

Η πλατεία θεμελιώθηκε το 1670 από τον Βασιλιά Κρίστιαν τον 5ο σε συνδυασμό με τα εκτεταμένα έργα που έγιναν για την επέκταση της οχύρωσης της πόλης. Προς τιμήν του μάλιστα στο κέντρο της πλατείας υψώνεται ένα τεράστιο άγαλμα που αναπαριστά τον βασιλιά ως έφιππο πολεμιστή. Αναμφισβήτητα η πλατεία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και σίγουρα στην περίπτωση που περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο ο δρόμος θα σας οδηγήσει σε αυτό τον επιβλητικό και όμορφο τόπο.

Πρόσβαση: Χρησιμοποιήστε το τραμ και μια από τις γραμμές A, B, C, E, H. Αποβιβαστείτε στην στάση Vesterport και με κατεύθυνση αντίθετη προς τον ποταμό θα είστε στον προορισμό σας σε 5 λεπτά.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Νέα Πλατεία του Βασιλιά"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης