Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κριστιάνια
Freetown Christiania
Η Κριστιάνια είναι μια περιοχή 34 εκταρίων, σε ένα πρώην στρατόπεδο, με 850 κατοίκους που εχει αυτο-ανακηρυχτεί ως αυτονομη.

Οι κάτοικοι της περιοχής εχουν βάλει τους δικούς τους κανόνες, αναρχικών ιδεών, ενώ μέχρι και το 2004 το κράτος δέχονταν την πώληση ελαφριών ναρκωτικών. Από την ίδρυση της το 1971 και μετά η Κριστιάνια και το καθεστώς της έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και αντιμαχιών, με τα τελευταία χρόνια να γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την κατάργηση της.

Στην Κριστιάνια κυκλοφορούν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως φοιτητές, μουσικοί, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί αλλά και συνταξιούχοι, άνεργοι και άστεγοι. Επίσης θα βρείτε μικρο-επιχειρήσεις όπως ξυλουργοί, σιδηρουργοί, ένα κατάστημα με ποδήλατα, καφετέριες, restaurants, jazz και blues μπαρ, γκαλερί, συναυλιακούς χώρους και έναν φούρνο που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα για 7 μέρες την εβδομάδα και τέλος ένα μικρό παζάρι με μικροαντικείμενα.

Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Christianshavn (πράσινη γραμμή M1 και κίτρινη γραμμή M2).
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κριστιάνια"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κριστιάνια"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κοπεγχάγη » Κριστιάνια
hello, how i can leave in crhistiana? thank u.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης