Βόρεια Ευρώπη > Κοπεγχάγη > Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε»

Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη

Frederiks Kirke

photo:JD Lasica / CC BY 2.0
Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε»062

Η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα της Κοπεγχάγης. Σχεδιάστηκε το 1740 από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Nokolai Eigtved και αποτελεί τμήμα του ευρύτερου οικοδομικού συμπλέγματος της συνοικίας Frederiksstaden που της οποίας η ανέγερση προοριζόταν για τον εορτασμό του 300ου Ιωβηλαίου από την πρώτη στέψη βασιλιά που προερχόταν από τον οίκο των Oldenburg.

Οι εργασίες χτισίματος άρχισαν το 1749 με τη θεμελίωση του ναού από τον Φρειδερίκο τον 5ο, η ολοκλήρωση της κατασκευής καθυστέρησε περισσότερο από 150 χρόνια όμως ακόμα και μετά από αυτό το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό. Η τελική μορφή του περιλαμβάνει στοιχεία από τη δουλειά του αρχιτέκτονα Ferdinand Meldahl, καταλυτική ήταν και η χρηματοδότηση του Carl Frederik Tietgen και έτσι τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν στις 19 Αυγούστου 1894.

Σε περίπτωση που βρεθείτε στην Κοπεγχάγη, ανεξάρτητα από το μέγεθος του ενδιαφέροντος που τρέφετε για τα εκκλησιαστικά καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο οικοδόμημα ώστε να θαυμάσετε την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του. Η εκκλησία έχει το μεγαλύτερο τρούλο της Σκανδιναβίας ο οποίος έχει άνοιγμα 31 μέτρων και στηρίζεται σε 12 τεράστιες κολώνες, αυτά τα χαρακτηριστικά μάλλον το κατατάσσουν πολύ ψηλά στη λίστα των πιο φωτογραφημένων μνημείων της πόλης.

Πρόσβαση

Μέσω του μετρό και των γραμμών M1 και Μ2. Θα αποβιβαστείτε στην στάση Kongens Nytorv και θα σας απομένουν γύρω στα 4 λεπτά περπάτημα.

billelsa

ΣΥΓΝΩΜΗ.ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ.

pescadito

Πιστεύω να μπορέσω να πάω σε κάνα δύο εβδομάδες. Θα πάρω σβάρνα τα αξιοθέτα που προτείνει το taxidologio!!! και θα σας πω τι αξίζει και τι όχι. Crazymech καλή η πρότασή σου θα προσπαθήσω να πάω αρκεί να μην είναι πολύ ακριβά... (!)

08/12/2021

0

jimdim

Ακριβώς δεξιά όπως κοιτάμε τον χάρτη υπάρχει μία μεγάλη πλατεία [Amalienborg] στην οποία βρίσκονται Δανοί φρουροί. αξίζει να βρεθεί κανείς και να δει την αλλαγή φρουράς! σαν Έλλην θα προσθέσω ότι δεν συγκρίνεται με την δική μας στο Σύνταγμα!! :P

Αφήστε στο σχολιό σας

Εικόνα του pdf
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»

Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.