Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Προκυμαία της Κοπεγχάγης
Nyhavn
"Μετά από μια κοπιαστική περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης το κατάλληλο μέρος για ένα χαλαρωτικό ρόφημα προς το τέλος ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κοπεγχάγης θα έχει την έκθεση «Warhol & Βasquiat» που θα φιλοξενεί ανεξάρτητα έργα και των δύο και περισσ..."
Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης
Den lille havfrue
"Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης και βρίσκετε σε έναν βράχο στο λιμάνι. Θυμίζει αρκετ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Άγρυπνοι φρουροί της μικρής γοργόνας οι Κινέζοι τουρίστες!!! δεν την αφήνουν ποτέ μόνη της... Συνδυάστε την επίσκεψή σας εδώ με το Nyha..."
Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ»
Christiansborg Slot
"Το Παλάτι της Δυναστείας των Κρίστιαν «Κρίστιανσμποργκ» βρίσκεται στο νησί Slotsholmen στο κέντρο της Κοπεγχάγης και ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Νέα Πλατεία του Βασιλιά
Kongens Nytorv
"Η Kongens Nytorv είναι η μεγαλύτερη και κατά πολλούς η ομορφότερη πλατεία της Κοπενχάγης. Βρίσκεται σε κεντρικότατο σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κριστιάνια
Freetown Christiania
"Η Κριστιάνια είναι μια περιοχή 34 εκταρίων, σε ένα πρώην στρατόπεδο, με 850 κατοίκους που εχει αυτο-ανακηρυχτεί ως αυ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"hello, how i can leave in crhistiana? thank u."
Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ»
Ny Carlsberg Glyptotek
"Το Μουσείο «Νι Κάλσμπεργκ» (Ny Carlsberg Glyptotek) είναι ένα μουσείο τέχνης της προσωπικής συλλογής του Carl Jacobse..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ Η ΕΙΣΟΔΟς ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ...."
Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε»
Frederiks Kirke
"Η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα της Κοπεγχάγης. Σχεδιάστηκε το 1740 από τον ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"ΣΥΓΝΩΜΗ.ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ."
Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών
Gråbrødretorv
"To όνομα της πλατείας (Gråbrødretorv) προκύπτει από το κοινόβιο των Φραγκισκανών μοναχών που υπήρξε στην περιοχή από ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Πεζόδρομος «Στρόγκετ»
Strøget
"Ο Στρόγκετ δεν είναι απλά ένας μεγάλος πεζόδρομος, αλλά ο μεγαλύτερος εμπορικός πεζόδρομος στην Ευρώπη και σίγουρα έν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Πραγματικά είναι καταπληκτικό το πόσος κόσμος βρίσκεται εκεί. καταστήματα όλων των ειδών..πλανόδιοι πωλητές και καλλιτέχνες κοσμούν τον δ..."
Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Λούνα Παρκ «Τίβολι»
Tivoli
"Οι κήποι Τίβολι λειτουργούν από το 1843 και είναι το δεύτερο παλιότερο λούνα παρκ του κόσμου. Με περισσότερους από 4...." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Βασιλική Σκηνή της Δανίας
Skuespilhuset
"Πρόκειται για ένα κτίριο που ανήκει στο Βασιλικό Θέατρο της Δανίας και βρίσκεται στην περιοχή Frederiksstaden σε κεν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κάστρο του Ρόζενμποργκ
Rosenborg Slot
"Το Κάστρο του Ρόζενμποργκ βρίσκεται στο βόριο κομμάτι του κέντρου της Κοπεγχάγης και είναι ένα Ολλανδικού αναγεννησια..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη
Vor Frelsers Kirke
"Η Εκκλησία της Σωτηρίας Μας είναι διάσημη για την ελικοειδή κορυφή της που με την χρήση εξωτερικής σκάλας ο επισκέπτη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ
Visit Carlsberg
"Το Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ είναι από τα διασημότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Κοπεγχάγη. Πρόκειτα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης
Copenhagen Zoo
"Ο Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης ιδρύθηκε το 1859 και είναι ένας από τους παλιότερους ζωολογικούς στην Ευρώπη. Βρίσκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 557.920
Νόμισμα: Κορόνα Δανίας (kr.)
Αεροδρόμιο/α: Copenhagen Kastrup (CPH), Copenhagen Roskilde (RKE)
Περιγραφή: Η Κοπεγχάγη είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα του κράτους της Δανίας. Είναι χτισμένη στα νησιά Ζηλανδία και Αμάγκερ και ιστορικά, η πρώτη γραπτή αναφορά που σχετίζεται με την πόλη τοποθετείται στον 11ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα η Κοπεγχάγη γίνεται πρωτεύουσα της Δανίας και δύο αιώνες αργότερα υπό την βασιλεία του Κρίστιαν του 6ου σε ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά κέντρα της περιοχής. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μάλμο της Σουηδίας, γεγονός το οποίο συντελεί στη δημιουργία μιας ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής η οποία σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων φιλοξενεί περίπου 2,7 εκατομμύρια κατοίκους. Η Κοπεγχάγη θεωρείται η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της βόρειας Ευρώπης και είναι η πιο τουριστική πόλη μεταξύ όλων των αντίστοιχων Σκανδιναβικών, προσελκύοντας κάθε χρόνο περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες. Αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο αλλά τόπο ανάπτυξης της επιστήμης,των τεχνολογιών και της πληροφορίας, παράλληλα στρατηγική θέση του λιμανιού της βοηθά την ανάπτυξη του εμπορίου και των θαλάσσιων μεταφορών. Είναι μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της να χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις καθημερινές του μετακινήσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση να είναι σπάνια ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που την έχουν αναγάγει σε μία από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη. Όταν την επισκεφτείτε δεν πρόκειται να συναντήσετε κανένα πρόβλημα αναφορικά με τις μετακινήσεις σας. Το αεροδρόμιο της πόλης είναι το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας και απέχει μόλις 14 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό είναι τα προτεινόμενα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να παραλείπεται η χρησιμότητα του πυκνού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών καθώς και σημαντική θέση του ποδηλάτου που από πολλούς χαρακτηρίζεται το "εθνικό" μεταφοράς. Οι καιρικές συνθήκες στην Κοπεγχάγη χαρακτηρίζονται ήπιες κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών του χρόνου. Στους καλοκαιρινούς μήνες η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 20 βαθμούς κελσίου και τον χειμώνα λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το μηδέν. Τέλος παρότι τα σύννεφα είναι συχνό φαινόμενο, η συχνότητα των βροχοπτώσεων είναι μέτρια.
Γλώσσα: Δανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNej
ΕυχαριστώTak
Παρακαλώ
ΚαλημέραGodmorgen
ΚαληνύχταGodnat
Γεία σου!Hej

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Κοπεγχάγη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί
Κοπεγχάγη: Hop on - Hop off ξενάγηση με λεωφορείο
Ο πιο πρακτικός τρόπος να ανακαλύψετε την πανέμορφη Κοπεγχάγη φτιάχνωντας το δικό σας πρόγραμμα με το ρυθμό σας. Ανεβείτε και κατεβείτε όσες φορές θέλετε σε όλες της γραμμές στα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για το δρομολόγιο και τις παροχές.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!