Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών
Gråbrødretorv
To όνομα της πλατείας (Gråbrødretorv) προκύπτει από το κοινόβιο των Φραγκισκανών μοναχών που υπήρξε στην περιοχή από το 1238 έως το 1530.

Στα μέσα του 17ου αιώνα ο κρατικός αξιωματούχος Corfitz Ulfeldt έχτισε ένα μέγαρο στον χώρο της πλατείας το οποίο με τη σειρά του κατεδαφίστηκε το 1663 μετά τη δήμευση της περιουσίας του ιδιοκτήτη που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος. Στη θέση του κτιρίου μάλιστα τοποθετήθηκε ο λεγόμενος "πυλώνας της ντροπής" τον οποίο έφτυναν οι περαστικοί προς ένδειξη αποτροπιασμού για τις παρανομίες του αξιωματούχου.

Η πλατεία υπέστη ολοκληρωτικές καταστροφές κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς του 1728 και του βομβαρδισμού στη μάχη της Κοπεγχάγης το 1807, στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε και το 1841 έλαβε το σημερινό της όνομα. Το 1968 πεζοδρομήθηκε η ευρύτερη περιοχή και η πλατεία έλαβε τη σημερινή της μορφή, τα περισσότερα σπίτια που την περιβάλλουν είναι πολύχρωμα και στο κέντρο της κυριαρχεί ένα γρανιτένιο συντριβάνι που κατασκευάστηκε από τον Soren Georg Jensen και εγκαινιάστηκε το 1971.

Όταν επισκεφτείτε την πλατεία θα έχετε να επιλέξετε μεταξύ ενός ωραίου γεύματος στα παρακείμενα εστιατόρια, ενός καφέ στις υπαίθριες καφετέριες και αν είστε τυχεροί μπορεί να σας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσετε κάποια συναυλία από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα εδώ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Κοπεγχάγης.

Πρόσβαση: Μέσω του μετρό και των γραμμών M1 και Μ2. Θα αποβιβαστείτε στην στάση Kongens Nytorv και με κατεύθυνση προς το ιστορικό κέντρο, θα πρέπει να περπατήσετε για λιγότερο από 6 λεπτά.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης