Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κάστρο του Ρόζενμποργκ
Rosenborg Slot
Το Κάστρο του Ρόζενμποργκ βρίσκεται στο βόριο κομμάτι του κέντρου της Κοπεγχάγης και είναι ένα Ολλανδικού αναγεννησιακού ρυθμού παλάτι-κάστρο που κατασκευάστηκε μεταξύ 1606 με 1624.

Αρχικά χτίστηκε ως θερινή κατοικία όμως χρησιμοποιήθηκε από τους Δανούς βασιλείς ως μόνιμη βασιλική κατοικία μέχρι περίπου το 1710. Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινή κατοικία σε έκτακτες περιόδους, όπως το 1794 όταν το Ανάκτορο Κρίστιανσμποργκ κάηκε ολοσχερώς καθώς και το 1801 κατά την διάρκεια της Βρετανικής επίθεσης. Από το 1838 το Κάστρο του Ρόζενμποργκ ανήκει στο κράτος και άνοιξε της πύλες του στο κοινό.

Σήμερα φιλοξενεί ένα μουσείο με βασιλικές συλλογές ενώ οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και τους εντυπωσιακούς κήπους.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κάστρο του Ρόζενμποργκ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο του Ρόζενμποργκ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης