Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κοπεγχάγη - Πανοραμική

Κοπεγχάγη

Δανία
Μοιράσου το
Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Λούνα Παρκ «Τίβολι»
Tivoli
Οι κήποι Τίβολι λειτουργούν από το 1843 και είναι το δεύτερο παλιότερο λούνα παρκ του κόσμου. Με περισσότερους από 4.5 εκατομμύρια επισκέπτες των χρόνο είναι επίσης και το ποιο επισκέψιμο θεματικό πάρκο στην Σκανδιναβία καθώς και το 4ο ποιο επισκέψιμο στην Ευρώπη.

Βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πόλη της Κοπεγχάγης (σε αντίθεση με τα νεότερα πάρκα του είδους που συνήθως βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο), ανάμεσα από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό (København H) και το Δημαρχείο της Κοπεγχάγης.

Στο Τίβολι θα βρείτε ρόλερ κόστερ, καρουζέλ και πολλά ακόμα ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Από τα παιχνίδια του λούνα παρκ ξεχωρίζει το Rutschebanen, το ξύλινο ρόλερ κόστερ που λειτουργεί από το 1914 και είναι ένα από τα τελευταία, παγκοσμίως, του είδους του καθώς και το Aquila που είναι μια γιγαντιαία κούνια με ταχύτητες που φτάνουν τα 4 G.

Στο πάρκο των 82.000 τ.μ. θα βρείτε συνολικά 27 παιχνίδια καθώς και ανοιχτούς χώρους για θεάματα και μουσικές εκδηλώσεις, χώρους για πικ νικ, τουαλέτες, ρεστοράν και γενικά οτιδήποτε χρειάζεστε για να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα διασκέδασης.

Τα παιχνίδια λειτουργούν κατά βάση τους θερινούς μήνες όμως το πάρκο ανοίγει και κατά την περίοδο του χειμώνα με ειδικά θεματικά προγράμματα, για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του.

Ιστοσελίδα: https://www.tivoli.dk/en/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Λούνα Παρκ «Τίβολι»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λούνα Παρκ «Τίβολι»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κοπεγχάγη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κοπεγχάγη - Προκυμαία της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης Κοπεγχάγη - Παλάτι «Κρίστιανσμποργκ» Κοπεγχάγη - Νέα Πλατεία του Βασιλιά Κοπεγχάγη - Κριστιάνια Κοπεγχάγη - Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ» Κοπεγχάγη - Μαρμάρινη Εκκλησία «Φρεντερίκς Κίρκε» Κοπεγχάγη - Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών Κοπεγχάγη - Πεζόδρομος «Στρόγκετ» Κοπεγχάγη - Λούνα Παρκ «Τίβολι» Κοπεγχάγη - Βασιλική Σκηνή της Δανίας Κοπεγχάγη - Κάστρο του Ρόζενμποργκ Κοπεγχάγη - Ναός της Σωτηρίας Μας στην Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη - Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ Κοπεγχάγη - Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης