Ελλάδα > Πήλιο > Μακρινίτσα Μαγνησίας

Μακρινίτσα Μαγνησίας Πήλιο

Η Μακρινίτσα είναι είναι χωριό χτισμένο κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού. Είναι ένα άκρως γραφικό χωριό, γεμάτο πλακόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά σε κάθε γωνιά του, με την πλατεία του γεμάτη αιωνόβια πλατάνια που προσφέρει μία θέα σ’ όλο το Βόλο που κόβει την ανάσα.

Πάρτε τον καφέ σας στη πλατεία του χωριού και επισκεφτείτε με την ευκαιρία την εκκλησία του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου και θαυμάστε την τοιχογραφία του ζωγράφου Θεόφιλου που χρονολογείται από το 1910. Δίπλα από την εκκλησία υπάρχει και η περίφημη κρήνη με τέσσερις χάλκινες κεφαλές λεόντων, που χρονολογείται από το 1809 και λέγεται ότι από εκεί αναβλύζει το "αθάνατο νερό".

Κάντε μια βόλτα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοπάλη που χρονολογείται από το 1844 και δείτε βιβλία, εξοπλισμό, εργαλεία, κοσμήματα, ενδυμασίες, λάβαρα και όπλα, καθώς και αναπαράσταση από την καθημερινή πηλιορείτικη ζωή. Στην κάτω συνοικία της Μακρινίτσας, την Κουκουράβα, δείτε τον Μεσαιωνικό Πύργο του Σκοτεινιώτη, ενώ, τέλος, επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής με πολλές παλιές εικόνες και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 1737.

hrihatz

ωραιο , γραφικο χωριο με μεγαλη και φτηνη αγορα . οχι τοσο γνωστη οσο η πορταρια

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας