Ελλάδα > Πήλιο > Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Πήλιο

Ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά της χώρας μας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δημιουργήθηκε το 1967 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου, ενώ από το 1997 τη διαχείριση του κέντρου την έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας.

Βρίσκεται στην περιοχή "Αγριόλευκες" και απέχει 12 χμ από την Πορταριά, 2 χμ από τα Χάνια και 27 χμ από το Βόλο. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ δημοφιλές και πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Εκτός από σκι μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες χειμερινές δραστηριότητες, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εδώ συμπεριλαμβανομένου και mountain artillery ski.

Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου είναι το μοναδικό χιονοδρομικό στον κόσμο που βρίσκεται τόσο κοντά στη θάλασσα. Είναι επίσης και ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά που καθιέρωσαν το βραδινό σκι, πραγματοποιώντας κάθε χειμώνα πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις τα βράδια του Σαββάτου.

Στο χώρο λειτουργούν 4 πίστες συνολικού μήκους 7,5 χμ (τρεις ενηλίκων και μία παιδική), 5 αναβατήρες συνολικής δυναμικότητας 2.000 ατόμων, καταφύγιο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα, χώρος ενοικίασης εξοπλισμού σκι, εστιατόριο, bar, χώροι στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 350 οχημάτων και σταθμός α' βοηθειών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση και τη διαμονή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χιονοδρομικού.

Αφήστε στο σχολιό σας