Ελλάδα > Πήλιο > Πορταριά Μαγνησίας

Πορταριά Μαγνησίας Πήλιο

Η Πορταριά είναι τόσο χειμερινός όσο και καλοκαιρινός προορισμός και κάθε χρόνο δέχεται πλήθος επισκεπτών, Βολιώτες και μη, που θέλουν να κάνουν μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και 13 από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων γύρω από το μοναστήρι της Παναγιάς της Πορταρέας που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Στην Πορταριά ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στα μονοπάτια και τα καλντερίμια, να επισκεφτεί βυζαντινές εκκλησίες και παλιά μοναστήρια, όπως τη Μονή του Ιωάννου του Προδρόμου, που πρωτοχτίστηκε το 13ο αιώνα από το χωροδεσπότη Ιωάννη Μελισσηνό, τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, με αξιόλογα λιθανάγλυφα στην εξωτερική κόγχη του Ιερού Βήματος και τον ναό των Αγίων Αναργύρων. Τα παραδοσιακά αναστηλωμένα αρχοντικά που δεσπόζουν στο χωριό είναι η ζωντανή συνέχεια της ιστορίας της Πορταριάς και αυθεντικά δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Η περιοχή διαθέτει κάθε κατηγορίας ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια. Κάθε χρόνο διοργανώνονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την περίοδο του καλοκαιριού και την αναπαράσταση του “Πηλιορείτικου Γάμου” την πρώτη Κυριακή μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Αφήστε στο σχολιό σας