Ελλάδα > Πήλιο > Ζαγορά Πηλίου

Ζαγορά Πηλίου Πήλιο

Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα ιστορικότερα χωριά του Ανατολικού Πηλίου. Απέχει 47 χιλιόμετρα από το Βόλο, εκτείνεται σε μια κατάφυτη πλαγιά και διαιρείται σε τέσσερις μεγάλες συνοικίες (Αγία Παρασκευή ή Περαχώρα, Αγία Κυριακή, Άγιο Γεώργιο, Σωτήρα). Το γεγονός αυτό, δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων διαφορετικών οικισμών.

 

Η Ζαγορά κατέγραψε ιδιαίτερη ανάπτυξη κατά το Μεσαίωνα, ενώ τον 17ο και 18ο αιώνα υπήρξε σημαντικό κέντρο εμπορικών συναλλαγών, κέντρο βιοτεχνίας, καθώς και πολιτιστικό κέντρο. Εδώ βρίσκεται και το "Ελληνομουσείο", ένα σχολείο-οικοτροφείο υψηλής εκπαίδευσης, όπου λέγεται ότι μαθήτευσε και ο Ρήγας Φεραίος.

 

Όντας ένας ιδανικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Ζαγορά προσφέρει στους επισκέπτες μία αυθεντική πηλιορείτικη εμπειρία καθώς ξεχωρίζει για τη γραφικότητά της, περιβάλλεται από μοναδική φύση και παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη από τον τουρισμό. Τις τελευταίες 10ετίες στο χωριό δημιουργήθηκαν υποδομές, όπως περιποιημένα παραδοσιακά καταλύματα, αλλά και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ που επιβεβαιώνουν το θρύλο της μοναδικής πηλιορείτικης κουζίνας.

 

Βρισκόμενοι στη Ζαγορά μπορείτε να επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη του χωριού με τις πολύτιμες συλλογές βιβλίων καθώς και τις εκκλησίες και τα ξωκλήσια της περιοχής με ενδιαφέρουσες προ-βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες. Κάντε τη βόλτα σας στις συνοικίες του χωριού και απολαύστε τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο.

 

Επίσης, το χειμώνα μέσω μιας διαδρομής 14ων χιλιομέτρων από τη Ζαγορά μπορείτε να φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπήσετε στις κοντινές παραλίες του Χορευτού, των Αγίων Σαράντα, του Οβρυού και της Ελίτσας.

 

Φεύγοντας από τη Ζαγορά μην παραλείψετε να γεμίσετε το καλάθι σας με καλούδια της περιοχής, όπως γλυκά του κουταλιού, βότανα και τα φημισμένα κατακόκκινα και ζουμερά μήλα Ζαγοράς.

hrihatz

ομορφο χωριο με μεγαλη ιστορια . φημισμενο για τα μηλα του. αν πατε στο πηλιο να το επισκεφθειτε οπωσδηποτε

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας