Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο»

Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη

Barrio Gotico

Πρόκειται για την πιο ιστορική περιοχή της Βαρκελώνης, που υπάρχει από τη Ρωμαϊκή Εποχή. Βρίσκεται ανάμεσα στους διάσημους δρόμους της πόλης Las Ramblas και Via Laietana, την Πλατεία Καταλονίας στην κορυφή και το λιμάνι της πόλης στο κάτω μέρος.

Αποτελείται από μεσαιωνικά κτίρια, με τη γοτθική αρχιτεκτονική να αποτυπώνεται σε όλα τα καφέ και εστιατόρια της περιοχής, καθώς και στα καταστήματα που βρίσκονται εκεί, στην πλειοψηφία τους αντικερί και καταστήματα ομπρελών.

Η Γοτθική Συνοικία μοιάζει με λαβύρινθο και έχει αρκετές ήσυχες γωνιές όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Στο κέντρο της δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της Σάντα Εουλάλια που χτίστηκε το 1450, ενώ ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Ρωμαϊκό Μουσείο.

Κάθε Κυριακή πρωί έξω από το Δημαρχείο χορεύεται η Sardana, ο εθνικός χορός των Καταλανών. Αξίζει να βρεθείτε στη συνοικία εκείνη τη στιγμή. Η συνοικία Μπάριο Γκότικο είναι ένα αγαπημένο αξιοθέατο των επισκεπτών της Βαρκελώνης, χάρη στην αξιόλογη αρχιτεκτονική της και τα σπουδαίας ιστορικής σημασίας κτίρια που φιλοξενεί.

Αφήστε στο σχολιό σας