Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Στάδιο «Καμπ Νου»

Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη

Estadio Nou Camp

Το γήπεδο Καμπ Νου, με τη σωστή προφορά στα καταλανικά να είναι Καμπ Νόου (Καινούργιο Γήπεδο), αποτελεί την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης. Κατασκευάστηκε το 1957, αντικαθιστώντας το παλιό γήπεδο Λες Κορτς (Camp de les Corts), ενώ η τελευταία ανακαίνιση του ολοκληρώθηκε το 2008.

 

Ανήκει στην κατηγορία elite της UEFA (5 αστέρια) και με χωρητικότητα 99.354 θεατές κατατάσσεται στη 4η θέση παγκοσμίως ενώ είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Το Καμπ Νου είναι ένας ναός του ποδοσφαίρου για τους φίλους του δημοφιλούς αθλήματος και αποτελεί και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για την πόλη της Βαρκελώνης.

 

Μπορείτε να επισκεφτείτε το γήπεδο, είτε παρακολουθώντας έναν αγώνα της Μπαρτσελόνα κάτι που βέβαια είναι δύσκολο καθώς τα περισσότερα εισιτήρια προπωλούνται από την αρχή της χρονιάς και στη μαύρη αγορά είναι αρκετά ακριβά. Είτε μέσω της περιήγησης στο μουσείο της ομάδας που περιλαμβάνει και πρόσβαση σε διάφορα σημεία του γηπέδου, όπως τα αποδυτήρια, η αίθουσα τύπου, οι πάγκοι, τμήμα της κερκίδας, και ο αγωνιστικός χώρος.

 

 

Πρόσβαση

Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts που βρίσκεται μπροστά από τη στάση. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.

dimis

Οτι πρεπει για τους λατρεις του ποδοσφαιρου!Ονειρο!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας