Κάζα Μπατλό Βαρκελώνη

Casa Batlló

Το Κάζα Μπατλιό (Casa Batlló) όπως προφέρεται στα καταλανικά είναι να κτίριο που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Χτίστηκε το 1877 και ανακαινίστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί το 1904. Αρχικά ήταν ένα κλασικό κτίριο χωρίς κάτι αξιοσημείωτο σύμφωνα με την παράδοση του εκλεκτισμού του 19ου αιώνα. Μετά την ανακαίνισή του όμως έγινε ένα ορόσημο για την πόλη της Βαρκελώνης.

 

Το σπίτι βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κεντρική τοποθεσία της πόλης, στη μέση της λεωφόρου Passeig de Gràcia. Το 1900 αγοράστηκε από την οικογένεια Μπατλιό, η οποία ανέθεσε στον Γκαουντί να το επανασχεδιάσει ώστε να δημιουργήσει κάτι που να τραβάει την προσοχή και χωρίς κανένα όριο στον σχεδιασμό!

 

Το Κάζα Μπατλό ανακατασκευάστηκε με της τεχνικές του μοντερνισμού και αρτ νουβό και ξεπέρασε κάθε εκκεντρικότητα. Οι ντόπιοι βαρκελωνέζοι το αποκαλούν και Σπίτι των Οστών λόγω της εμφάνισης του. Σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μαζί με το άλλο διάσημο σπίτι που σχεδίασε ο Γκαουντί, το Κάζα Μιλά.

DaGypsyTraveler

Φοβερές δημιουργίες, αξίζει να τα δει κανείς με ξεναγό για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Ιδιοφυία ο Γκάουντι

08/12/2021

Απάντηση

Travelgirl2016

Τελικά πιστεύω... οτι ο Γκαουντί ήταν απο άλλη διάσταση ... !!!

17/07/2016

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας