Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαρκελώνη - Πανόραμα απο λόφο Montjuic

Βαρκελώνη

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
La Sagrada Familia
Αποκλείεται να πάτε στη Βαρκελώνη και να μη δείτε το γιγαντιαίο Ρωμαιοκαθολικό Ναό Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.

Το έργο ήταν αρχικά μια ιδέα ενός Καταλανού βιβλιοπώλη, του Τζόσεπ Μαρία Μποκαμπέλα, οποίος και ξεκίνησε την κατασκευή της κρύπτης του ναού στις 19 Μαρτίου 1882 με αρχιτέκτονα τον Francisco de Paula del Villar. Έναν χρόνο αργότερα μπήκε στο πρότζεκτ ο Γκαουντί και το 1883 είναι πλέων αναλάβει την πλήρη ευθύνη, αλλάζοντας δραστικά τα σχέδια. Ο Γκαουντί αφιέρωσε πλήρως τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια και μέχρι το 1926 που απεβίωσε, είχε ολοκληρώσει το 15 με 25 τοις εκατό.

Η κατασκευή χαρακτηρίζεται από δεκάδες συμβολισμούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κεντρικό πύργο που ονομάζεται "πύργος του Χριστού" και με τα 170 μέτρα του είναι κατά 1 μέτρο μικρότερος από το λόφο Montjuïc (έναν από τους βασικούς λόφους της πόλης), καθώς ο Γκαουντί πίστευε ότι η δημιουργία του δεν πρέπει να ξεπεράσει τη δημιουργία του θεού.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού (εκτός από το μέγεθός του) είναι ότι ακόμα κατασκευάζεται, ενώ υπάρχει μεγάλη διαμάχη για τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα με πολλούς να λένε ότι ο Γκαουντί δε θα τα χρησιμοποιούσε. Μη χάσετε το υπόγειο του κτιρίου, όπου υπάρχει ένα μίνι μουσείο στο οποίο θα βρείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα, το οποίο έγινε με σακουλάκια από τσάι που κρέμονται ανάποδα.

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).
αρέσει σε 20 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου στη Σαγράδα Φαμίλια
Αποφύγετε της τεράστιες ουρές αναμονής για την απόκτηση εισιτηρίου και απολαύστε το αριστούργημα του Γκαουντί. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην κύρια αίθουσα του ναού, την κρύπτη και το κατάστημα του μουσείου.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήριο εισόδου στη Σαγράδα Φαμίλια + Ξενάγιση
Αποφύγετε της τεράστιες ουρές αναμονής για την απόκτηση εισιτηρίου και επισκεφτείτε την Σαγράδα Φαμίλια μαζί με έμπειρο ξεναγό στα Αγγλικά. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1:30 ώρα και θα μάθετε για την ιστορία κατασκευής του μνημείου καθώς και για την ζωή και τα έργα του Γκαουντί.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΠΆΡΩ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» La Sagrada Familia ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑΤΑ ΠΑΡΩ
4 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
πραγματικά, σου κόβεται η ανάσα...κλείσαμε μέσω internet τα εισιτήρια και η επίσκεψη άξιζε με το παραπάνω...η αρχιτεκτονική του ναού δεν συναντάται αλλού,ενώ αξίζει να δείτε κ το ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στο εργαστήριο/μουσείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω απο τον ναό.εμείς θαμπωθήκαμε..
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Υπέροχο
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Εντυπωσιακός ναός , απίστευτη κατασκευή αρχιτεκτονικά!!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Μία πόλη που σε κάνει να νιώσεις οικεία από τη στιγμή που θα πτήσεις στους δρόμους της.
Η απλή και ταυτόχρονα μαγική αρχιτεκτονική, δημιουργεί μία φωτεινότητα σε κάθε διασταύρωση, σε κάθε δρόμο.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ.
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Απλά.... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ...!!!

Είναι απίστευτο πως κάποιος άνθρωπος συνέλαβε την ιδέα δημιουργίας αυτού του ανολοκλήρωτου αριστουργήματος!!!

Καλό θα είναι να πας με ξεναγό για να σου εξηγήσει και τους συμβολισμούς κτλ....
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Travelsales βρίσκομαι στην Βαρκελώνη και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Ομορφη πόλη δεν λέω αλλά υπερτιμημενη. Εξαιρετικά εμπορική και τουριστική. Και κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν άλλες πόλεις που θα πρεπει να δει κάποιος "οπωσδήποτε" πριν επισκεφθει την Βαρκελωνη.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Εντυπωσιακός ναός τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Προσωπικά, μαγεύτηκα όταν μπήκα μέσα. Μπορεί εξωτερικά να φαίνεται κάπως καταθλιπτικός αλλά το εσωτερικό του είναι ακριβώς το αντίθετο.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Επιβλητικός ναός, όμως χοντροκομένος σίγουρα και άχαρος σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιοελληνικής αισθητικής
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια»
Πραγματικά τεράστιο! θα δυσκολευτείτε να το χωρέσετε στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής σας. Παραταύτα προσωπικά, πέρα από το μέγεθος, δεν με εντυπωσίασε.
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

και εγώ δεν τρελάθηκα... είναι λίγο υπερεκτιμημένη η Βαρκελώνη συνολικά.
9 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαρκελώνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Βαρκελώνη - Πάρκο Σιουταντέλα Βαρκελώνη - Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη - Πάρκ Γκουέλ Βαρκελώνη - Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη - Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κάζα Μπατλό Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Βαρκελώνη - Παραλία Μπαρτσελονέτα Βαρκελώνη - Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη - Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» Βαρκελώνη - Ενυδρείο Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Λόφος Μονζουίκ Βαρκελώνη - Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη - Μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Πλατεία Καταλονίας Βαρκελώνη - Μνημείο του Κολόμβου Βαρκελώνη - Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη - Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών «Μοντσερράτ» Βαρκελώνη - Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη - Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη - Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κέντρο Τέχνης της Αγίας Μόνικα Βαρκελώνη - Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη - Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Μουσείο Επιστήμης «CosmoCaixa» Βαρκελώνη - Κάζα Μιλά Βαρκελώνη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό» Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Βαρκελώνη - Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη - Ευρωπαϊκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - MEAM Βαρκελώνη - Θεματικό Πάρκο «PortAventura»