Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης

Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη

Gothic Cathedral Barcelona

Ο τεράστιος Γοτθικός Καθεδρικός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας είναι η έδρα του Αρχιεπισκόπου της Βαρκελώνης και βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης.

 

Χτίστηκε μεταξύ του 13ου και 15ου αιώνα και είναι αφιερωμένος στην Ευλαλία της Βαρκελώνης (Εουλάλια ντε Μπαρσελόνα), μία από τις προστάτιδες της πόλης. Η Ευλαλία ήταν μια νεαρή παρθένα μόλις 13ων χρόνων, που σύμφωνα με την Καθολική παράδοση υπέφερε μαρτύρια κατά τη Ρωμαϊκή εποχή. Σήμερα, τα λείψανα της Αγίας βρίσκονται στην κρύπτη του καθεδρικού.

 

Μπροστά στην είσοδο του ναού βρίσκεται μια μικρή πλατεία όπου υπάρχουν μικροπωλητές, αλλά και πλανόδιοι καλλιτέχνες εκτελούν τα έργα τους. Ο πλευρικός διάδρομος, φιλοξενεί ένα συντριβάνι με 13 χήνες που συμβολίζουν την ηλικία της Αγίας.

 

Πρόσβαση

Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Jaume I (κίτρινη γραμμή L4), επίσης βολεύουν και οι στάσεις Catalunya (πράσινη γραμμή L3 και κόκκινη γραμμή L1), Liceu (πράσινη γραμμή L3) που απέχουν περίπου 10 λεπτά με τα πόδια.

DaGypsyTraveler

Μεγαλοπρεπέστατος και μέσα και έξω.
Είναι πολύ καλό να το δεις ως πρώτο αξιοθέατο, για να δεις μετά τη Σαγράδα και να πάθεις πολιτισμικό σόκ!!

08/12/2021

Απάντηση

crazymech

Στο κέντρο της γοτθικής συνοικίας , ολοκληρώνει μιά ήδη εντυπωσιακά γραφική παλία πόλη , με γοτθικό στυλ και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας