Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Πεζόδρομος Ράμπλα

Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη

La Rambla

Η πολύβουη Ράμπλα είναι ένας πεζόδρομος στην καρδιά της Βαρκελώνης που συνδέει την πλατεία της Καταλονίας με το Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στη θάλασσα. Το μήκος του πεζόδρομου είναι 1.2 χιλιόμετρα και αποτελεί την κλασική βόλτα των τουριστών και των ντόπιων.

Η Ράμπλα σκεπάζεται από πανέμορφα δέντρα σε όλο το μήκος της ενώ στην πραγματικότητα La Rambla ονομάζεται το σύμπλεγμα που αποτελείται από μια σειρά από μικρότερους δρόμους, της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis, Rambla de Sant Josep, Rambla dels Caputxins και την Rambla de Santa Monica ενώ από τις αρχές του 1990 κατασκευάστηκε και η γέφυρα Rambla de Mar (Ράμπλα της θάλασσας) που συνδέει τον πεζόδρομο με το λιμάνι.

Σε μία τυπική μέρα η Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και συνήθως οι τουρίστες είναι πολλοί περισσότεροι από τους ντόπιους. Πλήθος καλλιτεχνών κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, μερικές από τις οποίες θα σας αφήσουν άφωνους με την πρωτοτυπία τους, ενώ επίσης άλλοι καλλιτέχνες θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Προσοχή στους πορτοφολάδες, καθώς το πλήθος του κόσμου δίνει την κατάλληλη κάλυψη σε ελαφροχέρηδες.

 

Διάσημα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται επί του πεζόδρομου της Ράμπλα, κοντά στην Πλατεία Καταλονίας βρίσκεται ένα περίκομψο συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes που από το 1930 αποτελεί το σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Κάπου στη μέση βρίσκεται η Αγορά της Μποκερία και η Όπερα Λισέου, ενώ κοντά στη θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα. Τέλος μην παραλείψετε να βγάλετε μια φωτογραφία στο μπαρόκ παλάτι Palau de la Virreina.

Πρόσβαση

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσετε την βόλτα σας από την κορυφή του πεζόδρομου στην πλατεία Καταλονίας, από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).

crazymech

Η Ράμπλα, ο πεζόδρομος-θρύλος που ενώνει το λιμάνι με την πλατεία Καταλούνια. Πλανόδιοι μουσικοί, χορευτές και σαλτιμπάγκοι, ανθρώπινα αγάλματα με έντονο μακιγιάζ, χειροτέχνες και κομμωτές ζουν από αυτόν τον δρόμο!!!!!

08/12/2021

Απάντηση

Carmen

Προσοχή στους πορτοφολάδες: "Barcelona, Pickpocket Capital of the World"
Χρήσιμες συμβουλές από το τουριστικό γραφείο:
1. Dress in normal clothes, don't wear a "tourist uniform" on holiday
2. Try to keep guidebooks and maps out of sight
3. Watch your bag at all times (especially in beaches and metro)
4. Don't show the pickpockets what you have
5. Don't put phones on the table
6. Wear your rucksack or bag on the front
7. Avoid physical contact
8. Don’t play street games and be aware when watching shows
9. Don’t take all your money / credits cards / IDs / passports on holiday or when you leave your hotel
10. Keep some cash in a separate pocket
11. Make a list of important phone numbers

08/12/2021

Απάντηση

DaGypsyTraveler

ένας πεζόδρομος που συνδέει όλη την πόλη γεμάτος χρώμα, διάθεση κτλ... λίγη προσοχή απλά

08/12/2021

Απάντηση

athina

πραγματικά μεγάλη προσοχή στους πορτοφολάδες,σε κλέβουν χωρίς να το καταλάβεις!Το βραδύ ειδικά σαββατοκύριακα γίνετε πανικός (σαν ταινία Αλμοδόβαρ) την ημέρα καμιά σχέση, όλα είναι ήρεμα και διασκεδαστικά, σε κάθε γωνιά και ένας πλανόδιος καλλιτέχνης!

08/12/2021

Απάντηση

crazymech

Πολυσύχναστη όλες τις ώρες και οι τιμές στα μαγαζιά και γενικώς είναι αρκετά πιο υψηλές απ' ότι στην υπόλοιπη πόλη.

08/12/2021

Απάντηση

Roulla

γεια σας, θα πάω κι εγω τον Μάρτιο Βαρκελώνη και πραγματικά νιώθω χαμένη... Πώς μπορώ να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για συμβουλές;;

08/12/2021

Αφήστε στο σχολιό σας