Πάρκ Γκουέλ Βαρκελώνη

Park Güell

Το Πάρκο Γκουέλ βρίσκεται στο λόφο "el Carmel" και είναι ένα δημόσιο πάρκο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επισήμως τις πόρτες του στο κοινό το 1926.

 

Είναι γεμάτο με καλλιτεχνικά δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους, σπίτια, εκκλησίες, πύργους, αγάλματα και πλατείες. Όλα είναι διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης αλλά και κατασκευασμένα με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στυλ του Γκαουντί.

 

Μετά την κύρια είσοδο θα φτάσετε ένα τεράστιο φυσικό "μπαλκόνι" όπου και μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα σχεδόν όλη την πόλη της Βαρκελώνης. Μέσα στο πάρκο θα βρείτε ένα μικρό σπιτάκι στο οποίο ο ίδιος ο αρχιτέκτονας έχει μείνει για κάποιο διάστημα της ζωής του.

 

Καθώς απολαμβάνετε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο θα συναντήσετε ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι πραγματικά μαγευτική.

Πρόσβαση

Θα φτάσετε στο πάρκο με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

DaGypsyTraveler

Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη και πρέπει να ξέρεις Ισπανικά για να σε καθοδηγήσει ο κόσμος λιγάκι.

Ωραίο μέρος για περίπατο και άραγμα πάντως με φοβερή αρχιτεκτονική.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας