Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Στάδιο «Καμπ Νου»

Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη

Estadio Nou Camp

Το Στάδιο Καμπ Νου, προφέρετε σωστά στα καταλανικά ως Καμπ Νόου (Καινούργιο Γήπεδο), είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης. Κατασκευάστηκε το 1957, αντικαθιστώντας το παλιό γήπεδο Λες Κορτς (Camp de les Corts), ενώ η τελευταία ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2008.

Ανήκει στην κατηγορία elite της UEFA (5 αστέρια) και με χωρητικότητα 99.354 θεατές κατατάσσεται στη 10η θέση παγκοσμίως. Το Καμπ Νου είναι ένας ναός του ποδοσφαίρου για τους φίλους του δημοφιλούς αθλήματος και αποτελεί και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το στάδιο είτε παρακολουθώντας έναν αγώνα της Μπαρτσελόνα κάτι που είναι δύσκολο καθώς τα περισσότερα εισιτήρια προπωλούνται από την αρχή της χρονιάς και στην μαύρη αγορά είναι αρκετά ακριβά, είτε μέσω της περιήγησης στο στο μουσείο της ομάδας που περιλαμβάνει και επίσκεψη σε διάφορα σημεία του γηπέδου.

Πρόσβαση

Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts που βρίσκεται μπροστά από τη στάση. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.

dimis

Οτι πρεπει για τους λατρεις του ποδοσφαιρου!Ονειρο!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας