Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη

Costa Brava

Μια από τις διασημότερες και τουριστικότερες περιοχές της Ισπανίας και της Μεσογείου γενικότερα είναι η Κόστα Μπράβα. Είναι η περιοχή στα βορειοανατολικά της Καταλονίας, 60 χλμ. βόρεια της Βαρκελώνης μέχρι και τα σύνορα της Γαλλίας. Το όνομα της στα Ισπανικά σημαίνει "άγρια παραλία".

Στις διάσημες περιοχές συμπεριλαμβάνονται οι κωμοπόλεις της Blanes και Lloret de Mar στην αρχή της Κόστα Μπράβα, οι Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro και Palamós στη μέση και οι L'Escala και Roses (το όνομα της προέρχεται από τη Ρόδο) στο βόρειο κομμάτι.

Ήδη από το 1950 οι Ισπανικές αρχές είχαν καταλάβει την τουριστική σημαντικότητα της Κόστα Μπράβα και ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια η ανάπτυξη της περιοχής ήταν ραγδαία με ολόκληρες τουριστικές πολιτείες να αναπτύσσονται από το μηδέν. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής είναι χτισμένο με υπερπολυτελείς βίλες, χωριά και ξενοδοχεία.

Όμως υπάρχουν και κομμάτια που διατηρούνται στην παραδοσιακή τους μορφή και αποτελούν "κρυφά διαμάντια" για τους επισκέπτες που ψάχνουν κάτι παραπάνω από ήλιο και σαγκρία. Ένα παράδειγμα αποτελεί η μικρή κωμόπολη του Cadaqués (κοντά στα Γαλλικά σύνορα) που έχει προσελκύσει διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Salvador Dalí, Joan Miró και Pablo Picasso.

εικόνα του χρήστη Loukoumas

Loukoumas

Θα είμαι Βαρκελώνη, εχει πάει κάποιος αν μπορει να με βοηθήσει για το πως θα πάω και να μου προτείνει κάποια παραλία ;

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας