Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Βαρκελώνη Φαγητό
Στην ισπανική κουζίνα είναι έντονη η παρουσία του χοιρινού σε διάφορα πιάτα και εδέσματα όπως το Jamón serrano ("χαμόν σεράνο", καπνιστό χοιρομέρι), το Chorizo ("τσορίθο", χοιρινό σαλάμι) και το Butifarra ("μπουτιφάρα", είδος σαλαμιού), ενώ σίγουρα θα έχετε την ευκαιρια να δοκιμάσετε την πασίγνωστη Paella ("παέγια").
Ένα χαρακτηριστικό της καταλανικής κουζίνας έναντι της υπόλοιπης Ισπανίας είναι οι διάφορες σάλτσες που συνοδεύουν τα κρέατα και τα θαλασσινά, όπως η Allioli με σκόρδο και ελαιόλαδο, η Picada με αμύγδαλα, σκόρδο και μαϊντανό και η Romesco με αμύγδαλα και ντομάτα.
Το κρασί είναι το συνηθέστερο συνοδευτικό των γευμάτων, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Καταλανίας να έχει μία μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών και είναι η γενέτειρα του αφρώδους κρασιού Cava, που εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1870 στο οινοποιείο Sant Sadurni d'Anoia.
Από γλυκά ξεχωρίζουν η περίφημη Crema Catalana που είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα γλυκά, τα Pastissets που είναι μικρά γεμιστά τηγανητά κέικ και το Menjablanc, ένα είδος λευκής κρέμας με αμύγδαλα.
Travelgirl2016
17/07/2016
ΑπάντησηΚατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.