Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Βαρκελώνη Φαγητό

Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη

Είναι δύσκολο να μην γίνει αναφορά στο φαγητό της Βαρκελώνης, με την καταλανική και ισπανική κουζίνα να είναι πλέον πολύ δημοφιλής και στην χώρα μας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλά εστιατόρια της πόλης έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Στην ισπανική κουζίνα είναι έντονη η παρουσία του χοιρινού σε διάφορα πιάτα και εδέσματα όπως το Jamón serrano ("χαμόν σεράνο", καπνιστό χοιρομέρι), το Chorizo ("τσορίθο", χοιρινό σαλάμι) και το Butifarra ("μπουτιφάρα", είδος σαλαμιού), ενώ σίγουρα θα έχετε την ευκαιρια να δοκιμάσετε την πασίγνωστη Paella ("παέγια").

Ένα χαρακτηριστικό της καταλανικής κουζίνας έναντι της υπόλοιπης Ισπανίας είναι οι διάφορες σάλτσες που συνοδεύουν τα κρέατα και τα θαλασσινά, όπως η Allioli με σκόρδο και ελαιόλαδο, η Picada με αμύγδαλα, σκόρδο και μαϊντανό και η Romesco με αμύγδαλα και ντομάτα.

Το κρασί είναι το συνηθέστερο συνοδευτικό των γευμάτων, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Καταλανίας να έχει μία μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών και είναι η γενέτειρα του αφρώδους κρασιού Cava, που εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1870 στο οινοποιείο Sant Sadurni d'Anoia.

Από γλυκά ξεχωρίζουν η περίφημη Crema Catalana που είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα γλυκά, τα Pastissets που είναι μικρά γεμιστά τηγανητά κέικ και το Menjablanc, ένα είδος λευκής κρέμας με αμύγδαλα.

Travelgirl2016

Αθάνατη Paella !!!! Μην παραλείψετε να φάτε στο Mercado de La Boqueria ... στην κεντρική αγορά της πόλης !!!

17/07/2016

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας