Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες

Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη

Girona & Figueres

Δίπλα στα ισπανογαλλικά σύνορα, περίπου 100 χμ βορειοανατολικά της Βαρκελώνης βρίσκεται η Χιρόνα (στα καταλανικά Τζιρόνα) και περίπου 45 χμ βορειότερα αυτής βρίσκετε η γενέτειρα του διάσημου καλλιτέχνη Σαλβαδόρ Νταλί, η Φιγέρες.

Η Χιρόνα είναι μία πόλη δυνατή, ζωντανή και πολύ ατμοσφαιρική και όπως κάθε Ισπανική πόλη διαθέτει έναν επιβλητικό καθεδρικό ναό, τον ναό της Σάντα Μαρία ο οποίος χτίστηκε το 1416 και είναι ο μεγαλύτερος ναός γοτθικού τύπου παγκοσμίως. Η πόλη είναι περισσότερο "καταλανικών προδιαγραφών" και οι ντόπιοι μιλούν περισσότερο την καταλανική διάλεκτο παρά καστιγιάνικα. Τα στενά δρομάκια της την κάνουν ιδανική για περπάτημα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Τέχνης, όπου παρουσιάζεται η τοπική τέχνη, με εκθέματα όπως πίνακες, τοιχογραφίες, γλυπτά και διάφορα αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το ποτάμι και γύρω τα μικρά καφέ και εστιατόρια, ενώ τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών μοιάζουν να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το ποτάμι. Φάτε υπέροχα σοκολατένια ντόνατς και τάπας στην πλατεία Ανεξαρτησίας, την γαστρονομική καρδιά της πόλης. Επισκεφτείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά και το Μουσείο Κινηματογράφου και γεμίστε με εικόνες από το χθες.

Η εκδρομή στη Χιρόνα συνδυάζετε ιδανικά με μια εκδρομή στη γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί. Η Φιγέρες είναι μια μικρή γραφική πόλη (πληθυσμός 43.330 κάτοικοι), είναι ιδιαίτερα γνωστή λόγο του μουσείου του Σαλβαντόρ Νταλί. Περισσότερα για τη Φιγέρες »

Αφήστε στο σχολιό σας