Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαρκελώνη - Πανόραμα απο λόφο Montjuic

Βαρκελώνη

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαρκελώνη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό» Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό»
Fundació Joan Miró, Centre d'Estudis d'Art Contemporani
Το μουσείο Ζουάν Μιρό (στα Ισπανικά Χουάν Μιρό) βρίσκεται στο λόφο Μονζουίκ και είναι μέρος του Ιδρύματος Ζουάν Μιρό το οποίο και δημιούργησε ο ίδιος ο διάσημος Καταλανός καλλιτέχνης.

Ο Ζουάν Μιρό γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1893 και απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, το 1983 στη Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Το 1968 είχε την ιδέα για την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα ενθαρρύνει ιδιαίτερα τους νέους καλλιτέχνες να πειραματιστούν με τη σύγχρονη τέχνη. Το όραμα του έγινε πραγματικότητα το 1975 όταν και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου που στεγάζει το μουσείο και το ίδρυμα του.

Το μουσείο προβάλει κάποια από τα σημαντικότερα έργα του Ζουάν Μιρό καθώς και άλλων καλλιτεχνων ενώ ο "Espai 13" είναι ένας χώρος αφιερωμένος στην προώθηση του έργου των νέων πειραματικών καλλιτεχνών.

Ιστοσελίδα: http://www.fmirobcn.org/en/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Εκπτωτική Κάρτα «Barcelona Articket»
Έξι μουσεία στην τιμή των τριών (περιλαμβάνει το Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας, το Μουσείο του Πικάσο και το Μουσείο Ζουάν Μιρό), μια πραγματική ευκαιρία για τους λάτρεις της τέχνης. Δείτε της πληροφορίες για να ενημερωθείτε για την λίστα των μουσείων με δωρεάν είσοδο καθώς και για των τρόπο παραλαβής της κάρτας.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο «Ζουάν Μιρό»
Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια σας για το διάσημο μουσείο Ζουάν Μιρό και αποφύγετε της μεγάλες ουρές αναμονής.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαρκελώνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Βαρκελώνη - Πάρκο Σιουταντέλα Βαρκελώνη - Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη - Πάρκ Γκουέλ Βαρκελώνη - Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη - Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κάζα Μπατλό Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Βαρκελώνη - Παραλία Μπαρτσελονέτα Βαρκελώνη - Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη - Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» Βαρκελώνη - Ενυδρείο Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Λόφος Μονζουίκ Βαρκελώνη - Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη - Μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Πλατεία Καταλονίας Βαρκελώνη - Μνημείο του Κολόμβου Βαρκελώνη - Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη - Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών «Μοντσερράτ» Βαρκελώνη - Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη - Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη - Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κέντρο Τέχνης της Αγίας Μόνικα Βαρκελώνη - Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη - Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Μουσείο Επιστήμης «CosmoCaixa» Βαρκελώνη - Κάζα Μιλά Βαρκελώνη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό» Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Βαρκελώνη - Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη - Ευρωπαϊκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - MEAM Βαρκελώνη - Θεματικό Πάρκο «PortAventura»