Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου

Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη

Gran Teatre del Liceu

Το Μεγάλο Θέατρο του Λισέου, η απλά Λισέου (Λισέο στα Ισπανικά), είναι μια ιστορική όπερα στην καρδιά του πεζόδρομου της La Rambla που άνοιξε το 1847.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές όπερες που ήταν στην αρμοδιότητα των μοναρχών, η όπερα του Λισέου χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια και η δομή και η λειτουργία του ήταν παρόμοια με αυτήν μιας εμπορικής επιχείρησης. Στην πλούσια ιστορία της όπερας συμπεριλαμβάνονται δύο μεγάλες φωτιές και μία τρομοκρατική επίθεση με βόμβα το 1893 που έχει αφήσει το δικό της στίγμα.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περισσότερες από τις όπερες που έχουν παιχτεί είναι από την Ιταλική και Γερμανική σχολή του 19ου αιώνα κυρίως οι Verdi και Wagner. Σήμερα πιο συχνά ακούγονται οι Puccini, Richard Strauss και ο Mozart.

Αν λοιπόν είστε φίλοι της κλασικής μουσικής και της όπερας, τότε δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε μια από τις ιστορικότερες αίθουσες της Ευρώπης. Επίσης δε θα πρέπει να ανησυχείτε για ενδεχόμενα γλωσσικά προβλήματα καθώς κάτω από τη σκηνή προβάλλονται υπότιτλοι σε όλες τις όπερες και σε κάποιες συναυλίες.

Πρόσβαση

Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) είναι η κοντινότερη στάση μετρό.

Ιστοσελίδαhttp://www.liceubarcelona.cat/

Αφήστε στο σχολιό σας