Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαρκελώνη - Πανόραμα απο λόφο Montjuic

Βαρκελώνη

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαρκελώνη - Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου
Gran Teatre del Liceu
Το Μεγάλο Θέατρο του Λισέου, η απλά Λισέου (Λισέο στα Ισπανικά), είναι μια ιστορική όπερα στην καρδιά του πεζόδρομου της La Rambla που άνοιξε το 1847.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές όπερες που ήταν στην αρμοδιότητα των μοναρχών, η όπερα του Λισέου χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια και η δομή και η λειτουργία του ήταν παρόμοια με αυτήν μιας εμπορικής επιχείρησης. Στην πλούσια ιστορία της όπερας συμπεριλαμβάνονται δύο μεγάλες φωτιές και μία τρομοκρατική επίθεση με βόμβα το 1893 που έχει αφήσει το δικό της στίγμα.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περισσότερες από τις όπερες που έχουν παιχτεί είναι από την Ιταλική και Γερμανική σχολή του 19ου αιώνα κυρίως οι Verdi και Wagner. Σήμερα πιο συχνά ακούγονται οι Puccini, Richard Strauss και ο Mozart.

Αν λοιπόν είστε φίλοι της κλασικής μουσικής και της όπερας, τότε δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε μια από τις ιστορικότερες αίθουσες της Ευρώπης. Επίσης δε θα πρέπει να ανησυχείτε για ενδεχόμενα γλωσσικά προβλήματα καθώς κάτω από τη σκηνή προβάλλονται υπότιτλοι σε όλες τις όπερες και σε κάποιες συναυλίες.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) είναι η κοντινότερη στάση μετρό.
Ιστοσελίδα: http://www.liceubarcelona.cat/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαρκελώνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Βαρκελώνη - Πάρκο Σιουταντέλα Βαρκελώνη - Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη - Πάρκ Γκουέλ Βαρκελώνη - Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη - Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κάζα Μπατλό Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Βαρκελώνη - Παραλία Μπαρτσελονέτα Βαρκελώνη - Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη - Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» Βαρκελώνη - Ενυδρείο Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Λόφος Μονζουίκ Βαρκελώνη - Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη - Μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Πλατεία Καταλονίας Βαρκελώνη - Μνημείο του Κολόμβου Βαρκελώνη - Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη - Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών «Μοντσερράτ» Βαρκελώνη - Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη - Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη - Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κέντρο Τέχνης της Αγίας Μόνικα Βαρκελώνη - Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη - Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Μουσείο Επιστήμης «CosmoCaixa» Βαρκελώνη - Κάζα Μιλά Βαρκελώνη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό» Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Βαρκελώνη - Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη - Ευρωπαϊκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - MEAM Βαρκελώνη - Θεματικό Πάρκο «PortAventura»