Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαρκελώνη - Πανόραμα απο λόφο Montjuic

Βαρκελώνη

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) - Montjuïc
Το Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας (συντομογραφία MNAC) βρίσκεται στον λόφο Μονζουίκ, στο τέλος της λεωφόρου Reina Maria Cristina, κοντά στην Πλατεία Ισπανίας. Το μουσείο είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της Ισπανίας και είναι ιδιαιτερα γνωστό για την καταπληκτική του συλλογή από εκκλησιαστικούς πίνακες Ρομανικής τεχνοτροπίας καθώς και για την συλλογή Καταλανικών έργων τέχνης, από τα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα τεράστιο, Ιταλικού αρχιτεκτονικού στυλ, κτίριο που ονομάζεται Παλάου Νασιονάλ (στα Καταλανικά σημαίνει "Εθνικό Παλάτι"). Το Παλάου Νασιονάλ κατασκευάστηκε για της ανάγκες της Διεθνής Έκθεσης του 1929 ενώ στεγάζει το μουσείο τέχνης της Καταλονίας από το 1934. Το 1990 το μουσείο χαρακτηρίστηκε ως εθνικής σημασίας και ξεκίνησε μια μεγάλη ανακαίνιση και αναβάθμιση η οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το 2004.

Οι συλλογές που στεγάζονται στο MNAC:

 • Ρομανική τέχνη

  Το μουσείο έχει ίσως την σημαντικότερη συλλογή Ρομανικής τέχνης στον κόσμο κυρίως λόγο των εντυπωσιακών τοιχογραφιών. Πολλά από τα έργα αρχικά κοσμούσαν αγροτικές εκκλησίες στα Πυρηναία καθώς και στην ευρύτερη Καταλονία. Τα δωμάτια είναι διατεταγμένα σε χρονολογική και στιλιστική σειρά και δίνουν στον επισκέπτη μια εικόνα των διαφορετικών τεχνοτροπιών της Καταλανικής Ρομανικής τέχνης κατά την διάρκεια του 11ου, 12ου και 13ου αιώνα.

 • Γοτθική τέχνη

  Η Γοτθική συλλογή αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό Καταλανικών έργων που συνοδεύεται από εντυπωσιακά έργα από άλλες περιοχές, οι οποίες στο παρελθών κυβερνήθηκαν από το Στέμμα της Αραγωνίας, όπως της Βαλένθια και της Μαγιόρκα. Τα δωμάτια που στεγάζουν την Γοτθική συλλογή είναι επίσης διατεταγμένα με χρονολογική σειρά, του 13ου, 14ου και 15ου αιώνα αλλά υπάρχουν και αρκετές θεματικές συλλογές.

 • Αναγεννησιακή και Μπαρόκ τέχνη

  Η επίσης εντυπωσιακή Αναγεννησιακή και Μπαρόκ συλλογή ξεκινάει το 16ο αιώνα από της Κάτω Χώρες και προχωράει στα τέλη του 16ου αιώνα με έργα διάσημων Ισπανών ζωγράφων όπως ο Ελ Γκρέκο. Ο 17ος αιώνας ξεκινάει με έργα Ιταλών καλλιτεχνων όπως ο Annibale Carracci αλλά στον ίδιο αιώνα ξεχωρίζουν τα αριστουργήματα της Ισπανικής Χρυσής Εποχής, με καλλιτέχνες όπως ο Jusepe de Ribera, ο Diego Velázquez και ο Francisco de Zurbarán. Καθώς μπαίνουμε στον 18ο αιώνα ξεχωρίζουν τα έργα του Antoni Viladomat ενώ τα έργα του Francesc Pla προαναγγέλλουν τις μορφές τέχνης που θα αναπτυχθούν κατά τον 19ο αιώνα. Στην κατηγορία Αναγεννησιακή και Μπαρόκ τέχνη, ανήκουν και δυο νεότερες δωρεές: το κληροδότημα του Cambó και η συλλογή Thyssen-Bornemisza.

 • Μοντέρνα τέχνη

  Η συλλογή μοντέρνας τέχνης ξεκινάει κατά το 1888 όταν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δημιούργησε μια μικρή συλλογή από έργα μοντέρνας τέχνης. Αυτός ο αρχικός πυρήνας συμπληρώθηκε από αγορές που έγιναν τα επόμενα χρόνια για να είναι σήμερα μια συλλογή από τα σημαντικότερα έργα της Καταλανικής τέχνης από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στην μοντέρνα τέχνη θα βρείτε και συλλογές από σχέδια και χαρακτικά καθώς και μια εντυπωσιακή συλλογή νομισμάτων της Καταλονίας από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και σήμερα.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η στάση Espanya (πράσινη γραμμή L3 και κόκκινη γραμμή L1).
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες
Εκπτωτική Κάρτα «Barcelona Articket»
Έξι μουσεία στην τιμή των τριών (περιλαμβάνει το Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας, το Μουσείο του Πικάσο και το Μουσείο Ζουάν Μιρό), μια πραγματική ευκαιρία για τους λάτρεις της τέχνης. Δείτε της πληροφορίες για να ενημερωθείτε για την λίστα των μουσείων με δωρεάν είσοδο καθώς και για των τρόπο παραλαβής της κάρτας.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήριο εισόδου «Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας»
Αγοράστε ηλεκτρονικά το εισιτήριο σας για το Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας και απολαύστε την ιστορία της Καταλανικής - και όχι μόνο, τέχνης.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαρκελώνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Βαρκελώνη - Πάρκο Σιουταντέλα Βαρκελώνη - Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη - Πάρκ Γκουέλ Βαρκελώνη - Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη - Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κάζα Μπατλό Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Βαρκελώνη - Παραλία Μπαρτσελονέτα Βαρκελώνη - Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη - Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» Βαρκελώνη - Ενυδρείο Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Λόφος Μονζουίκ Βαρκελώνη - Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη - Μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Πλατεία Καταλονίας Βαρκελώνη - Μνημείο του Κολόμβου Βαρκελώνη - Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη - Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών «Μοντσερράτ» Βαρκελώνη - Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη - Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη - Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κέντρο Τέχνης της Αγίας Μόνικα Βαρκελώνη - Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη - Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Μουσείο Επιστήμης «CosmoCaixa» Βαρκελώνη - Κάζα Μιλά Βαρκελώνη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό» Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Βαρκελώνη - Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη - Ευρωπαϊκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - MEAM Βαρκελώνη - Θεματικό Πάρκο «PortAventura»