Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης

Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης Βαρκελώνη

Museu de la Música de Barcelona

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό μόλις το 2007 και ήδη έχει καθιερωθεί το σημαντικότερο μουσείο στο είδος του στην Ισπανία. Με μία μόνιμη συλλογή που περιλαμβάνει περίπου 500 όργανα από διάφορες εποχές και πολιτισμούς, δομημένη σε διάφορους τομείς με οπτικοακουστικό υλικό, μουσική και εικόνες, το Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο την ιστορία της μουσικής και τη συμβολή της στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Η βασική ξενάγηση ονομάζεται Ορφέας και αφορά την εξέλιξη της μουσικής, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας μέχρι τον 20ό αιώνα, με αναφορές στην γέννηση και διάδοση της πολυφωνίας, του μπαρόκ, του κλασικισμού, του ρομαντισμού και της βιομηχανίας του ήχου τον 19ο αιώνα, καθώς και νέων μορφών τεχνολογίας του 20ού αιώνα.

Στη συλλογή των οργάνων εκτίθενται μοναδικά και σπάνια είδη, όπως η σειρά του 17ου αιώνα με μπαρόκ κιθάρες και λάουτα, πιάνα του 18ου αιώνα, κρουστά από όλη την Ισπανία, φωνογράφοι, γραμμόφωνα, κ.ά. Εξέχουσα θέση κατέχει η ενότητα που αναφέρεται στην μουσική παράδοση της Καταλονίας, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το μουσείο αυτό.

Η διαδραστική αίθουσα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επεξεργαστούν και να ανακαλύψουν διάφορα μουσικά όργανα, καθιστώντας μία επίσκεψη στο Μουσείο της Μουσικής ακόμη πιο συναρπαστική, ενώ πολύ συχνά στους χώρους του διοργανώνονται διάφορες μουσικές συναυλίες.

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης και περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

Αφήστε στο σχολιό σας