Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαρκελώνη - Πανόραμα απο λόφο Montjuic

Βαρκελώνη

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό
Museu del Modernisme Català
Το Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό (MMCAT) άνοιξε το Μάρτιο του 2011 και στεγάζετε σε ένα συγκρότημα κατοικιών και κτιρίων εργοστασίου που χτίστηκαν μεταξύ του 1902 και 1904. Διαθέτει έναν εκθεσιακό χώρο 1.000 τ.μ. και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν την τέχνη του μοντερνισμού. Η συλλογή του μουσείου αποτελείται από πάνω από 350 έργα από 42 καλλιτέχνες.

Στο ισόγειο του μουσείου υπάρχουν κυρίως έπιπλα από την εποχή του μοντερνισμού, όπως ερμάρια, τραπέζια, ντουλάπες, έπιπλα γραφείου καθώς και σταυρούς, κεραμικά και άλλα έντεχνα σχεδιασμένα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Εδώ γίνεται σαφές πως ακόμη και στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα ο αγοραστής αυτών των αντικειμένων έπρεπε να δαπάνα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να τα αποκτήσει. Επίσης θα βρείτε τα έπιπλα του σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, του σημαντικότερου εκπροσώπου του μοντερνισμού. Σε μια περιοχή του μουσείου αφιερωμένη ειδικά για αυτόν, υπάρχουν έργα που έχουν σχεδιαστεί για την διακόσμηση του Casa Calvet, του Casa Mila και του Casa Batlló.

Στο κελάρι του πρώην κτιρίου του εργοστασίου, θα βρείτε τη ζωγραφική και τη γλυπτική συλλογή. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά της εποχής από διάσημους ζωγράφους του μοντερνισμού, συμπεριλαμβανομένου του Ramon Casas, του Santiago Rusiñol και του Joaquim Mir i Trinxet. Επίσης εκτίθενται σημαντικά γλυπτά από καλλιτέχνες όπως οι Josep Llimona και του Eusebi Anrnau, ενός γλύπτη ο οποίος συμμετείχε επίσης στο κτίριο του Palau de la Música και το Νοσοκομείο de la Σάντα Creu i de Sant Pau.

Πρόσβαση: Το μουσείο βρίσκετε στην οδό Carrer de Balmes, 48 σε μικρή απόσταση από την Πλατεία Καταλονίας (περίπου 10 λεπτά με τα πόδια).
Ιστοσελίδα: http://www.mmcat.cat/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου στο Museu del Modernisme
Αγοράστε ηλεκτρονικά το εισιτήριο σας για το Museu del Modernisme και απολαύστε την μοντέρνα τέχνη της Καταλονίας.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαρκελώνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Βαρκελώνη - Πάρκο Σιουταντέλα Βαρκελώνη - Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη - Πάρκ Γκουέλ Βαρκελώνη - Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη - Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κάζα Μπατλό Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Βαρκελώνη - Παραλία Μπαρτσελονέτα Βαρκελώνη - Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη - Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» Βαρκελώνη - Ενυδρείο Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Λόφος Μονζουίκ Βαρκελώνη - Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη - Μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Πλατεία Καταλονίας Βαρκελώνη - Μνημείο του Κολόμβου Βαρκελώνη - Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη - Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών «Μοντσερράτ» Βαρκελώνη - Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη - Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη - Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κέντρο Τέχνης της Αγίας Μόνικα Βαρκελώνη - Όπερα - Μεγάλο Θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη - Μουσείο Μουσικής της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Μουσείο Επιστήμης «CosmoCaixa» Βαρκελώνη - Κάζα Μιλά Βαρκελώνη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Ζουάν Μιρό» Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Βαρκελώνη - Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη - Ευρωπαϊκό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - MEAM Βαρκελώνη - Θεματικό Πάρκο «PortAventura»