Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Οινοτουρισμός στην Καταλονία

Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη

Penedès, Origen Protegida (DOP) for wines

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Γαλλία διαθέτει το ιδανικό κλίμα για την παραγωγή εξαιρετικού κρασιού, έτσι και η Καταλονία καθώς μοιράζετε το ίδιο κλίμα είναι και αυτή μια από της περιοχές που παράγουν εξαιρετικό κρασί, με το διασημότερο από αυτά να είναι το Cava, το οποίο και γεννήθηκε στην περιοχή. Υπάρχουν διάφορες περιοχές παραγωγής κρασιού στην Καταλονία, η πιο διάσημη είναι η Penedès, που είναι και Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), καθώς είναι αρκετά κοντά στην Βαρκελώνη με αποτέλεσμα να είναι εύκολα επισκέψιμη από τα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται την πόλη.

Η Bodegas Torres είναι μια ιστορική εταιρία παραγωγής κρασιού που ιδρύθηκε το 1870. Η εταιρία διαθέτει τεράστιες εκτάσεις με αμπελώνες στην περιοχή Penedès καθώς επίσης και στην υπόλοιπη Ισπανία, στην Χιλή και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το κέντρο επισκεπτών βρίσκεται στην καρδιά του κάμπου με τους αμπελώνες και προσφέρει διάφορες δραστηριότητες και πολιτισμικές δραστηριότητες με μοναδικό σκοπό την διάδοση της κουλτούρας του κρασιού. Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ (τιμή καλοκαίρι 2011) και κατά την διάρκεια της επίσκεψης μπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλίες από τα τοπικά κρασιά μαζί με συνοδεία από τάπας (μεζέδες), θα μάθετε κάποια μυστικά της παραγωγής και της τέχνης της γευσιγνωσίας κρασιών ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και τους αμπελώνες.

Το οινοποιείο Jean Leon χτίστηκε το 1964 και βρίσκεται στο κέντρο ενός κτήματος που περιβάλλεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της εταιρείας. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Jean Leon που κατάγεται από το Σανταντέρ. Στην ηλικία των 19, με μόνο μια μικρή βαλίτσα για τις αποσκευές του, επιβιβάστηκε σε ένα ταξίδι που τον πήγε στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και, τέλος, στο Χόλιγουντ. Χρόνια αργότερα, θα δημιουργήσει σε συνεργασία με τον James Dean το πολύ γνωστό εστιατόριο "La Scala" στο Μπέβερλι Χιλς και το 1963 αποφάσισε να ξεκινήσει την περιπέτεια της δημιουργίας ενός κρασιού που θα φέρει το όνομά του. Ήταν ο πρώτος που καλλιέργησε Chardonnay Cabernet Sauvignon στην Ισπανία.

Ο Freixenet είναι ένας παραγωγός του αφρώδη οίνου Cava, η μάρκα είναι από της πιο γνωστές στην χώρα καθώς κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα μια διασημότητα καλείται δώσει της ευχές για καλά Χριστούγεννα σε μια τηλεοπτική διαφήμιση διάρκειας 2 λεπτών. Το 2010 είχε ευχηθεί η Σακίρα ενώ πολλά διάσημα ονόματα, όπως του Αντόνιο Μπαντέρας, της Σάρον Στόουν και της Ντέμι Μουρ έχουν κάνει την διαφήμιση ένα ετήσιο γεγονός. Το οινοποιείο βρίσκεται απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού Sant Sadurni d'Anoia.

Αφήστε στο σχολιό σας