Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Αγορά της Μποκερία

Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη

La Boqueria

Η αγορά της Μποκερία είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά και βρίσκεται στη μέση περίπου του μεγάλου πεζόδρομου Rambla κοντά στην όπερα της πόλης (Liceu) στην περιοχή Ciutat Vella. Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα και λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά. Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε κάτι όμως μην παραλείψετε να γνωρίσετε τα τάπας μπαρ (μεζεδομπάρ) της Μποκερία. Αυτά τα μαγαζιά είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου η μαμά, ο μπαμπάς και τα παιδιά δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με τάπας (μεζέδες), ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα που παραπέμπει σε νυχτερινά μπαρ.

Η ιστορία της Μποκερία ανάγεται από το 1217 όταν αναφέρεται ότι εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας. Για αιώνες η αγορά λειτουργούσε ημι-παράνομα χωρίς κάποια εγκατάσταση ενώ μέσα στα χρόνια εμπλουτίζονταν από νέα προϊόντα όπως ζωντανά ζώα και ψάρια. Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1826, η αγορά αναγνωρίστηκε επισήμως και το 1840 ξεκίνησε η κατασκευή του κτιρίου που τη στεγάζει. Το 1853 έγιναν τα εγκαίνια ενώ η μεταλλική σκεπή κατασκευάστηκε το 1914.

Πρόσβαση

Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδαhttp://www.boqueria.info/

DaGypsyTraveler

Κάτι σαν την Βαρβάκειο αλλά με πολύ πιο ωραίο feeling, χρώματα, διάθεση κτλ!!!

Αλλαντικά, κρέατα, ψάρια, γλυκά και ότι άλλο βάλει ο νους σου!!!

Ψάρια, θαλασσινά, κρέατα = φθηνά
Αλλαντικά, γλυκά = εξωφρενικά ακριβά

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη annakef

annakef

κάθε μεσημέρι ήμασταν εκεί....φρέσκοι χυμοί απο εξωτικά φρούτα σε τιμές πάρα πολύ χαμηλές,φρουτοσαλάτες με υπέροχα φρούτα,πάγκοι με τάπας,μπουρίτος κ πίτες,θαλλασινά,αλλαντικά κ γλυκά διαθέσιμα να τα δοκιμάσεις!έχει πολύ κόσμο κ είναι εύκολη στην πρόσβαση καθώς είναι πολύ κοντά στην λυρική,μπροστά απο την ράμπλα!να πάτε!!!!!!!!

20/11/2015

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας