Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης

Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη

La Vila Olímpica del Poblenou

Το Ολυμπιακό χωριό βρίσκεται στη γειτονιά του Sant Marti στη Βαρκελώνη. Κατασκευάστηκε τέλη του 1980 με σκοπό να φιλοξενήσει τους αθλητές που πήραν μέρος στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Η κατασκευή σχεδιάστηκε από τους Oriol Bohigas, David Mackay και Albert Puigdomenec. Με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων το Ολυμπιακό χωριό ανακατασκευάστηκε και σήμερα αξιοποιείται 100%. Τα δύο τεράστια κτίρια που κάποτε φιλοξενούσαν τους αθλητές μετατράπηκαν σήμερα σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας και σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Ακριβώς μπροστά από τους δυο πύργους βρίσκεται τεχνητή παραλία η οποία φιλοξενεί μπαρ, εστιατόρια, τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης καθώς και το καζίνο της Βαρκελώνης. Στην παραλία δεσπόζει επίσης και μία μεγάλη μεταλλική κατασκευή, δημιούργημα του Frank Gehry.

Η περιοχή φιλοξενεί και το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, με έναν τεράστιο γυάλινο διάδρομο στην είσοδο όπου σας επιτρέπει να περάσετε ανάμεσα από καρχαρίες. Διάσπαρτα πάρκα και κήποι διατίθενται για την αναψυχή των πολιτών, ενώ η περιοχή εξυπηρετείται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αξίζει να κάνετε μια στάση στην περιοχή και ανακαλύψτε τη κάθε γωνιά της.

Αφήστε στο σχολιό σας