Νότια Ευρώπη > Βαρκελώνη > Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης

Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης Βαρκελώνη

Zoo de Barcelona

Βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό κομμάτι του πάρκου Σιουταντέλα και φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη ζώων στα συνολικά 13 εκτάρια της έκτασης του. Ο Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης λειτουργεί από το 1892 και για χρόνια ήταν παγκοσμίως γνωστός για των Snowflake (στα Ελληνικά σημαίνει "χιονονιφάδα") που ήταν ο μοναδικός γνωστός γορίλας με αλφισμό, ο οποίος και πέθανε το 2003.

Αν και έχει χάσει κάτι από την φήμη του παρελθόντος ο ζωολογικός κήπος είναι τεράστιος και θα βρείτε όσα περιμένετε να βρείτε σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό ζωολογικό κήπο:

  • μεγάλα αλλά και μικρότερα θηλαστικά όπως ιπποπόταμους, αρκούδες, αλεπούδες της Ιβηρικής, ελάφια, μαϊμούδες, γορίλες, τίγρεις, βίσονες και άλλα πολλά.
  • πολλά πτηνά, με αρκετά από αυτά (λόγο του αποικιακού παρελθόντος της Ισπανίας) να κατάγονται από τη Λατινική Αμερική, όπως τα πανέμορφα φλαμένκο της Κούβας ή παπαγάλοι από των Αμαζόνιο.
  • μεγάλη ποικιλία από ερπετά όπως φίδια, σαύρες, κροκόδειλους αλλά και ένα από τους "σταρ" του κήπου, τον Δράκο του Κομόντο, μια σαύρα που μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα και 150 κιλά βάρος.
  • τα συμπαθέστατα δελφίνια που εκτελούν show στο Aquarama.
  • φυσικά από ένα πάρκο δεν θα μπορούσε να λείπει και η χλωρίδα καθώς όλες οι άλλες υπηρεσίες που συνοδεύουν έναν οργανωμένο ζωολογικό κήπο, όπως τουαλέτες, ρεστοράν, μπαρ αλλά και χώρος για πικ νικ σε περίπτωση που έχετε φέρει φαγητό μαζί σας. 

Αφήστε στο σχολιό σας