Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών
Basilique Nationale du Sacré-Cœur
Η Ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Ιερής Καρδίας (Σακρ Κερ) όπως ονομάζεται στα Γαλλικά (στα Ολλ. Nationale Basiliek van het Heilig-Hart) έχει εμπνευστεί από την ομώνυμη βασιλική του Παρισίου και φτιάχτηκε στην εποχή του βασιλιά Λεοπόλδου Β΄, ο οποίος και συμβολικά έβαλε την πρώτη πέτρα το 1905 κατά την διάρκεια των εορτασμών για τα 75 χρόνια της ανεξαρτησίας του Βελγίου.

Η κατασκευή πάγωσε δύο φορές κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων για να ολοκληρωθεί τελικά το 1969. Το μνημείο αυτό είναι το μεγαλύτερο Art Deco κτίριο στον κόσμο, με 89 μέτρα ύψος και 164.5 μέτρα πλάτος. Η πλατφόρμα του θόλου παρέχει μια εξαιρετική θέα της πόλης και της ευρύτερης Φλαμανδικής περιοχής του βορείου Βελγίου. Η χωρητικότητα είναι 2.000 άτομα.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Simonis (Leopold II) (πορτοκαλί γραμμή 2, μπλε γραμμή 6) και στην συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσετε για περίπου 1 χιλιόμετρο για την κορυφή του πάρκου της Ελισάβετ (Parc Elisabeth).
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε