Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στις Βρυξέλλες

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Πλατεία «Γκραν-Πλας»
Grand Place / Grote Markt
"Η επιβλητική Μεγάλη Πλατεία (Γκραν-Πλας) είναι η κεντρικότερη πλατεία και το σημαντικότερο μνημείο των Βρυξελλών. Θεω..." περισσότερα »
αρέσει σε 11 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Θα ταξιδέψω στα τέλη του μήνα στις Βρυξέλλες και από εκεί θα επισκεφθώ το Ρόζενταλ στην Ολανδία και την Λιλ στη Γαλία αφού δεν είναι μακρ..."
Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ»
Atomium
"Το Μνημείο του Ατόμου χτίστηκε το 1958 για τη Διεθνή Έκθεση του 58 και σχεδιάστηκε από τον André Waterkeyn.

Το..." περισσότερα »

αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Μανεκέν Πις
Manneken Pis
"Σε πολλά πάρκα ή πισίνες του κόσμου χρησιμοποιείται ένα μικρό αγοράκι που κατουράει (και συνήθως ανακυκλώνει το νερό)..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών
St. Michael and St. Gudula Cathedral
"Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, ονομάζεται Cathédrale Saints-Michel-et-Gudule στα Γαλλικά..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Μίνι-Ευρώπη
Mini-Europe
"Η Μίνι-Ευρώπη είναι ένα πάρκο με μινιατούρες που παρουσιάζει όλα τα σημαντικά κτίρια της Ευρώπης σε κλίμακα 1:25. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου
Waffles & Leonidas Chocolates
"Ακόμα και αν δεν τρελαίνεστε για γλυκά ή προσέχετε την διατροφή σας, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την παγκοσμίως δ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας
Belgian Beer Weekend
"Το Βέλγιο έχει 125 ζυθοποιεία, από πολυεθνικούς γίγαντες μέχρι μικρο-ζυθοποιεία. Μόνο η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνω..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αυτοί που ξέρουν από μπύρες, ξέρουν ότι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου είναι από το Βέλγιο. Οι άλλες παραδοσιακές αγορές (Ολλανδία, Γερμα..."
Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών
Royal Palace of Brussels
"Το Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών (Ολλ. Koninklijk Paleis van Brussel, Γαλλ. Palais Royal de Bruxelles) είναι το επίση..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκή Επιτροπή
European Commission
"Το κτίριο που στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ονομάζεται Berlaymont και βρίσκεται στην περιοχή της Ευρώπης (European..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Πάρκο Σενκαντενέρ
Parc du Cinquantenaire
"Στην ανατολική πλευρά της περιοχής της Ευρώπης, βρίσκεται το Πάρκο της Πεντηκοστής Επετείου «Σενκαντενέρ» (γαλλ. Parc..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η έκθεση «Τitanic: Τhe artifact exhibition» περιλαμβάνει, εκτός από αυθεντικά αντικείμενα από τον τόπο του ναυαγίου, και γραπτές μαρτυρίε..."
Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Συνοικία «Σαμπλόν»
Sablon
"H Σαμπλόν αποτελεί ίσως την πιο γοητευτική περιοχή όλων των Βρυξελλών και αποτελεί επίκεντρο καταστημάτων τέχνης και ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πάρα πολύ όμορφη πλατεία και πολύ γραφική περιοχή!"
Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών
Basilique Nationale du Sacré-Cœur
"Η Ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Ιερής Καρδίας (Σακρ Κερ) όπως ονομάζεται στα Γαλλικά (στα Ολλ. Nationale Basiliek van h..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών
Ommegang Festival
"Μία μεσαιωνική πόλη σαν ζωγραφιά στήνεται κάθε καλοκαίρι τον Ιούλιο, στη μεγαλύτερη πλατεία των Βρυξελλών, την Grand ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών
Koninklijk Conservatorium
"Το Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών αποτελεί δραματική και μουσική ακαδημία, όπου μαθήτευσαν πολλοί διάσημοι ηθοποιοί και..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών
Autoworld Brussels
"Για τους φίλους της αυτοκίνησης, στο νότιο κομμάτι του Πάρκου Σενκαντενέρ βρίσκεται η Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Au..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν
Kasteel van Laken
"Το Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν αποτελεί την επίσημη κατοικία του Βασιλιά του Βελγίου. Χτίστηκε στο Laeken μεταξύ 1782-..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών
Musical Instruments Museum (MIM)
"Το διεθνές αναγνωρισμένο Μουσείο Μουσικών Οργάνων των Βρυξελλών διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από 8.000 όργανα και..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Μουσείο Μαγκρίτ
Musée Magritte Museum
"Το Μουσείο Μαγκρίτ είναι αφιερωμένο στα έργα του διάσημου Βέλγου σουρεαλιστή καλλιτέχνη, Ρενέ Μαγκρίτ. Είναι ένα από ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε Πύλη του Χάλε
Porte de Hal / Hallepoort
"Η Πύλη του Χάλε (ονομάζεται Porte de Hal στα Γαλλικά και Hallepoort στα Ολλανδικά) είναι μια πύλη των μεσαιωνικών δεύ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Κράτηση εισιτηρίων ή πακέτων
Βρείτε τα αξιοθέατα που συνοδεύονται με το σχετικό εικονίδιο και κάντε κράτηση τα επίσημα εισιτήρια ή σχετικά πακέτα με εκδρομές ή δραστηριότητες.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.119.088
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Βρυξελλών (BRU), Brussels South Charleroi (CRL)
Περιγραφή: Η πόλη των Βρυξελλών βρίσκεται στο κέντρο του Βελγίου και είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Όντας το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, φιλοξενεί περίπου 1.830.000 κατοίκους ενώ περιλαμβάνει 19 ξεχωριστούς δήμους. Η επίσημη ίδρυση της τοποθετείται στο 979 όταν έναν απόγονος του Καρλομάγνου θέλησε να χτίσει ένα φρούριο στην περιοχή. Το όνομά της θεωρείται ότι προέρχεται από την παλαιά ολλανδική λέξη Broeksel που είναι σύνθετη από τις λέξεις broek (=βάλτος) και sel (=κτίσμα) και σημαίνει "σπίτι στο βάλτο". Σήμερα οι Βρυξέλλες θεωρούνται το διοικητικό κέντρο και η πρωτεύουσα της Ευρώπης καθώς φιλοξενούν δύο από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Επιπλέον από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικότατο κέντρο για τη διεθνή πολιτική. Συγκεκριμένα αποτελεί έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) καθώς και μιας σειράς άλλων διεθνών οργανισμών. Το χαρακτηριστικό αυτό μετατρέπει τις Βρυξέλλες σε τόπο διαμονής ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και της δίνει έναν ξεχωριστό πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Η ευρύτερη περιφέρεια των Βρυξελλών είναι επισήμως δίγλωσση και αποτελεί το σύνορο μεταξύ του φλαμανδόφωνου βόρειου Βελγίου (Φλαμανδία) και του γαλλόφωνου νότιου (Βαλλονία). Στην πραγματικότητα βέβαια η πλειονότητα των κατοίκων μιλά γαλλικά δημιουργώντας έτσι μία σειρά ενστάσεων που φορτίζουν την υφιστάμενη ασυμφωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι Βρυξέλλες δεν είναι μόνο ένα γραφειοκρατικό κέντρο αλλά σίγουρα παραμένει μία πρωτεύουσα που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί ώστε να αισθανθεί την ξεχωριστή ευρωπαϊκή αύρα και να επισκεφτεί ορισμένα αξιόλογα μνημεία.
Γλώσσα: Ολλανδικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNee
ΕυχαριστώDank je wel
ΠαρακαλώAlstublieft
ΚαλημέραGoedemorgen
ΚαληνύχταGoedenacht
Γεία σου!Dag!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στις Βρυξέλλες
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί
Brussels Card
Η κάρτα Brussels Card σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία και μνημεία καθώς και εκπτώσεις για ρεστοράν και άλλα διάσημα αξιοθέατα (που δεν περιλαμβάνονται στα δωρεάν). Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές καθώς και για τον τρόπο παραλαβής. Συμφέρει!
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Βρυξέλλες: Hop-on Hop-off ξενάγηση με λεωφορείο
Ο πιο πρακτικός τρόπος να ανακαλύψετε την πόλη σε μικρό χρονικό διάστημα, ανεβείτε και κατεβείτε όσες φορές θέλετε στα σημαντικότερα μέρη των Βρυξελλών. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για το δρομολόγιο και τις παροχές.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!